Televizyon
02 Mar 2011 19:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:05

ÜNLÜ YAPIMCI FATİH AKSOY CANLI YAYINDA NEDEN SUÇ DUYURUSU YAPTI?

Yapımcı Fatih Aksoy, hangi olay nedeniyle canlı yayında suç duyurusunda bulundu..

Ünlü yapımcı Fatih Aksoy Bloomberg HT’de Gülin Yıldırımkaya’nın konuğu oldu..

Aksoy, dizi sürelerinin RTÜK’ü değil Çalışma Bakanlığı’nı ilgilendirdiğini belirterek başta kendisi olmak üzere sektördeki herkes için suç duyurusu yaptı..

İşte röportajdan o bölüm :

RTÜK’ün gündeminde dizilerin kısaltılması meselesi var, bu mümkün mü?

Ben bunun RTÜK’le ne gibi bir ilgisi olduğunu anlamadım. Bu Çalışma Bakanlığı’nın işidir. Ben size suç duyurusunda bulunuyorum. Kendimi de işin içine katıyorum ’biz bir para veriyoruz ve o para ile insanları sınırsız çalıştırıyoruz.’ Çalışma Bakanlığı yasaları uygulayacak. Mesela siz burada insanlara sonsuz mesai yaptıramazsınız, buranın patronu yaptıramaz. Çünkü Çalışma Bakanlığı’nın standartları vardır, belli bir iş saati vardır, haftalık çalışma saati vardır. Mesai ne kadar yapılırın bir standartı vardır ve onun da daha fazlası yapılamaz.Biz öyle değiliz. Biz sanki Türkiye’de değil başka bir ülkede yaşıyormuş gibi, biz yasalarla bağlı değiliz. Çalışma Bakanlığı yasaları uygulayacak, diyecek ki: ’ Haftalık çalışma süresi 40saattir, 45 saattir ve bunun yarısı kadar da mesai yapılır 60 saat çalışılır daha fazla değil.’

Peki RTÜK bu konuya ilgisini neye dayandırıyor? Pek çok yapımcıyla da görüşüyor, size hangi bağlamda bu işle ilgilendiğini söylüyor? Ya da niye kimse sormuyor?

Bilmiyorum, durumdan vazife çıkarıyorlar. RTÜK bu meseleyi çözemez. Diyelim ki, RTÜK ’dizi süreleri 45 dakika’ dedi. Ben iki bölümü üst üste yayınlasam kime ne bundan? Cuma günü Feriha’nın 7. ardından da hemen 8. bölümünü yayınlasam kime ne bundan? Kim bana ’hayır sen iki bölüm üst üste yayınlayamazsın’ diyebilir ki? Bu iş öyle düzenlenebilecek bir iş değil. Bu iş Çalışma Bakanlığı’nın standartları vardır, kapitalizmin geldiği noktada işçi hakları ile çözülür. ’Belirli bir saat çalıştırabilirsiniz, daha fazla çalıştıramazsınız’ o kadar, daha fazla bir şeye ihtiyacı yok. Eğer yasalar uygulanırsa biz o kadar çalıştıramayız, o kadar çalıştıramazsak dizilerin süresi o kadar olamaz. Ya da başka formüller buluruz.