Gündem
15 Eki 2015 16:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:56

Ünlü terör uzmanından çarpıcı açıklama: "Vatanseverim diyenler PKK'ya inanıyor"

TRT1’de yayınlanan Pelin Çift ile Gündem Ötesi programında dün gece terör konuşuldu.

Eski bir Bordo Bereli, güvenlik ve strateji uzmanı Mete Yarar, TRT 1'de Pelin Çift'in sunduğu Gündem Ötesi programına konuk oldu. "TSK dağı taşı bombalıyor" diyenleri sert sözlerle eleştiren Yarar, "700 hedefi aynı gecede başarıyla vurmuş, hiçbir kayıp vermemiş ve dönmüş. Söylenen şu: Siz aslında dağı taşı vurdunuz, bizi kandırıyorsunuz. Operasyonda tanker uçağındaydım. Yerinden takip ettim" dedi.

"TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİL, TERÖR DEVLETİ"

Ankara'daki terör saldırısından PKK ve IŞİD operasyonlarına, Türkiye ve dünya gündemine dair gelişmeleri değerlendiren Mete Yarar, "terör örgütü" kavramının anlamını yitirdiğini söyledi. Yarar, El Kaide, PYD ve IŞİD'i örnek göstererek, bu örgütlerin artık terörü kullanan devletçikler haline geldiğini belirtti.

Mete Yarar, Afganistan, Ukrayna, Suriye, ve Irak'ta yaşanan savaşlar nedeniyle bu ülkelerin ordularına ait silahların birçoğunun terör örgütlerine geçtiğini, bu silah ve mühimmatların örgütlere bir asır yetecek miktarda olduğunu söyledi.

"VATANSEVERİM DİYENLER PKK'YA İNANIYOR"

Mete Yarar, terör örgütlerinin sadece sosyal medyada yenilmediğini vurgulayarak, PKK'nın sosyal medyadan ve örgüte yakın medya kanallarından şehit sayısının abartılmasını örnek gösterdi. Yarar, vatansever olduğunu iddia eden insanların bile örgüt propagandasına inandığının altını çizdi.

Mete Yarar, son dönemde PKK'ya karşı yürütülen operasyonların küçümsenmesini de eleştirdi: "Hazar Denizi'nden Ruslar Suriye'deki hedeflere füze attılar. Herkes övüyor. Ne kadar büyük operasyon. Senin kendi ülken, 23-24 Temmuz'da, dünyada son dönemde yapılan en büyük hava harekatını yapmış, 75 savaş uçağını 2 tanker uçağıyla havada tutabilmiş, AVACS'larıyla yönetebilmiş, 700 hedefi aynı gecede başarıyla vurmuş, hiçbir kayıp vermemiş ve dönmüş. Söylenen şu: Siz aslında dağı taşı vurdunuz, bizi kandırıyorsunuz.

Operasyonda tanker uçağındaydım. Yerinden takip ettim. Bununla övünememiş, hala karşı tarafında propagandalarını taşıyan ve inananlara şunu söylüyorum: Kendi konuşmalarında, sitelerinde burada barınamıyoruz diyen grup kabul ediyor, bu ülkeyi sevdiğini söyleyen sen bunu kabul etmiyorsun.. Bu ülke için çalışan insanların emeğini kimse çalamaz. Sizler yalancısınız."

"IŞİD, ANKARA'YI NİYE BOMBALASIN?"

Mete Yarar, terör örgütleriyle internet ortamında konuştuğunu sananların, aslında o örgütleri taklit eden yabancı istihbarat örgütleriyle farkında olmadan temas halinde olduklarını savunarak şunları söyledi:

"IŞİD olsanız, Ankara'da bir barış mitingini niye bombalayasınız? Size ne faydası olur? Katil devlet diye bağıranlara soruyorum: Bu bombalamanın devleti aciz durumda göstermek dışında ne gibi bir faydası olur? Devlet vatandaşının güvenliğini korumakla sorumludur. Ama bu sorumluluk, katil düzeyinde midir?"

"ULUDERE VE 7 ŞUBAT, DEVLETE KOMPLODUR"

Uludere olayı nedeniyle terör örgütüne yönelik başarılı hava operasyonlarının, 7 Şubat'ta MİT Başkanı Hakan Fidan'a operasyon girişimi sonrası ise KCK operasyonlarının durduğunu vurgulayan Mete Yarar, şunları söyledi:

"Hava operasyonları 3 ay daha devam etseydi, örgütün silah bırakma sürecine girmesine neden olacaktı. Uludere tuzağı devlete bir komplodur. KCK'nın içine sızmış MİT elemanları eylem yapıyor dendi. İyi de zaten terör örgütleri, istihbaraçıların sızmasıyla deşifre olur. Şimdi IŞİD'in içende adamınız yok mu diyenler, bundan bir sene önce örgütlerin içine niye adam sızdırıyorsunuz diyenler."

"F-16'LAR ARTIK TAKSİ ÇAĞRILMIŞ GİBİ GELİYOR"

90'lı yıllarda görevdeyken yaşadıklarından örnekler veren Mete Yarar, "Artık karakol komutanım taksi çağırır gibi F-16 çağırıyor. Reaksiyon süresi dakikalar arasında" dedi.

"TERÖRÜN AMACI, NEFESİMİZİ KESMEK"

Mete Yarar, terörün amacının devleti ve toplumu bezdirmek, vatana olan bağlılığı azaltamk olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Sennin nefesini kesmek için seni Ankara'da vururyor. Ve sen nefesim kesildi diyorsun... Bunu yapana gittiğin yol yanlış, yaptığınla beni engelleyemezsin. Ben daha güçlüyüm dediğin gün, örnekleri vardır, hesap kesilir. Bunlar konuşulurken, enerji paylaşımları, yeni petrol sahaları anlaşmaları yapıldı. İsterdim ki, Suriye'de hangi bölgedeki enerji kaynakları kimlerle paylaşıldı, öğrenmek isterdim."