Spor
17 Oca 2022 11:51 Son Güncelleme: 17 Oca 2022 11:53

Ünlü tenisçi Djokovic'e Avustralya'dan müjde

Avustralya başbakanı, tenis yıldızı Novak Djokovic'in sınır dışı edilmesinin ardından Avustralya'ya beklenenden daha erken dönebileceğini duyurdu

Novak Djokovic Avustralya ile yaşadığı vize savaşını kaybettikten sonra pazar günü ülkeden sınır dışı edildi.

Avustralya'nın göçmenlik yasalarına göre, 34 yaşındaki Djokovic'e üç yıl boyunca yeni bir vize verilemiyor. Ancak Başbakan Scott Morrison, "doğru koşullar" altında Djokovic’in ülkeye daha erken girmesine izin verilebileceğini söyledi.

ÖNÜMÜZDEKİ YIL İZİN ÇIKABİLİR

Bu durumda, Djokovic'in gelecek yıl Avustralya Açık turnuvasında yer almasına izin çıkabilir. Avustralya açık Pazartesi günü Melbourne'de başlayacak.

NE OLMUŞTU?
Covid-19 aşısı olup olmadığını dile getirmeyen Djokovic, Melbourne'de yapılacak Avustralya Açık Tenis Turnuvası'na tıbbi muafiyet kararıyla katılacağını söyledi.

Melbourne'e ulaştıktan sonra  ise muafiyet kararı kabul edilmeyen  Djokovic'in ülkeye giriş vizesi iptal edildi. Djokovic, bu kararı  federal mahkemeye taşıdı. Avustralya Federal Devre ve Aile Mahkemesinde görülen davada, Djokovic haklı bulunarak, Avustralya hükümetinin vize kararı kaldırıldı

Kararı ardından otelden ayrılan Djokovic, Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nın finallerinin oynandığı Rod Laver Arena’da, antrenmanlara başladı.

Avustralya Göç Bakanı Alex Hawke ise Novak Djokovic'in avukatlarından gelen belgeleri inceledi.  Hawke  yaptığı açıklamada, yetkilerini kullanarak Sırp tenisçinin vizesini iptal ettiğini duyurdu.

Sırp oyuncu pazar günü geç saatlerde Melbourne'den Dubai'ye giden bir Emirates uçağına bindi ve pazartesi günü gün doğmadan hemen önce oraya indi.