Kitap
09 Şub 2015 12:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:02

Ünlü televizyoncudan edebiyat dünyasına ilk adım

Hande Ertekin Tümen'in kaleminden ömürlük aşkın romanı "Zevce" Alfa Yayınlarından çıktı!

Aşk; bilinen bütün kurallardan arınarak, kendini kendinden başkasına emanet edebilmek değil midir...

İmparatorluğun en sancılı günlerinde Mübeysa, Behnan’a âşık oldu. Bursa’ya gelin gitti. Kızları Masal, Çırağan Sarayı alev alev yanarken doğdu. Tüm ülke cehennemi günler yaşarken birbirlerine sarılarak ayakta kalmaya çalıştılar. Ne Nefıse’nin hırçın rüzgarı, ne de Raziye’nin büyüleri onları birbirinden ayırdı. Ülke yenilenmeye başladığında Masal da büyüdü, âşık oldu. Yaşı küçük, cesareti büyüktü... Ferit’i görür görmez hayatta kiminle yol alacağını biliyordu...

Televizyon dünyasının yakından tanıdığı bir isim Hande Ertekin Tümen. Yönetmen, Program Müdürü ve Üst düzey yönetici olarak genç yaşta önemli başarılara imza atan Hande Ertekin Tümen, ilk romanı Zevce ile Edebiyat dünyasına da iddialı bir giriş yapıyor..
 
 

“Zevce” bir dönem romanı.

1800'lerin sonlarında başlayan ve 1920'lerde devam eden bir aşkın güncesi.

Zor ve sancılı günler yaşanan bir döneme, gerçek sevdanın bir anlamda nasıl ışık saçtığını aktarıyor.

Hande Ertekin Tümen, Zevce'de, bize bir ailenin hayatını anlatırken, aşkın nasıl cesur bir duygu olduğunu görmemizi de sağlıyor.

Zevce ömürlük bir aşkın romanı...

Aynı zamanda sevginin, fedakârlığın, vefanın ve dostluğun da...

Mübeysa ile Behnan, Gülnaz ve Şevkiye, Şerif, Raziye, Masal ve Ferit…

Zevce’de her karakterin ayrı bir öyküsü, gizemli yanları usta bir anlatımla, çarpıcı bir kurguyla, incelikle kağıda aktarılıyor, zamanın akışı içinde geriye dönüşlerle sinematografik bir dille hayat buluyor..

Zevce, Tümen'in ilk romanı..
Ancak ilk olmasına rağmen akıcı diliyle bir çırpıda okunacak ve hafızalarda yer edecek.

Hande Ertekin Tümen ilk romanıyla, edebiyat dünyasındaki serüveninde kendinden emin adımlarla, yeni romanlarıyla, uzun soluklu bir yolculuğa çıktığını haber veriyor..