Gündem
31 Ağu 2016 18:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:30

Ünlü tatil sitesi 'iflas etti'

Facebook üzerinde 34 bine yakın takip edeni bulunan ünlü tatil sitesine erişim sağlanamıyor

2012 yılında Murat Bayındır tarafından kurulan ve  ”Türkiye’nin ilk gerçek online tur operatörü” sloganıyla kurulan Tatilstil’in operasyonlarını durdurduğu bildirildi. Şirketin internet sitesine erişim sağlanamıyor. TÜRSAB, tatilstil.com sitesinin faaliyetlerinin durduğuna dair bilginin kendilerine verildiğini açıkladı.

Tatilstil sitesinin tamamen kapandığı görülüyor ve şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, genel merkezin kapatıldığı ve tüm çalışan personelin ilişiğinin kesildiği ve ileriye yönelik otel girişlerinin ve tur kalkışlarının yapılamayacağı bildirildi.

Tatilstil.com sitesinin Facebook üzerinde 34 bine yakın takip edeni var.



İnternette yayılan şirket açıklaması şu şekilde:

"Tatilstil.com tüm departmanları ile operasyonlarını sonlandırmıştır. Tüm personelin firma ile ilişiği dün gece yarısı itibariyle kesilmiş ve merkez ofis kapatılmıştır.

İleriye yönelik otel girişlerinizin ve tur kalkışlarınızın yapılamayacağını üzülerek belirtmek zorundayız.

Müşterilerinizin bankalarına ödeme itirazında bulunarak ödeme yapmamasını sağlamanız konusunda müşterilerinize dönüş yapmanızı rica ederiz.

Pasaportu Tatilstil.com’a olan müşterilerinizin pasaportları outgoing departmanınca iade edilecektir."

TÜRSAB'A BİLGİ GİTTİ

Türk Seyahat Acentası Birliği (TÜRSAB) Tatilstil.com sitesinin faaliyetlerinin durduğuna yönelik bilginin kendilerine ulaştığını açıkladı.

Yapılan açıklamada şöyle dendi:

"Stil Tatil Danışmanlığı Turizm Tic. Ltd. Şti. bünyesinde faaliyet göstermekte olan A-7270 işletme belge numaralı Estilo Tur Seyahat Acentası’nın (tatilstil.com) tüm operasyonlarını durdurduğu ve operasyonlarına devam edemeyeceği bilgisi Birliğimize ulaşmıştır. Bunun üzerine bahsi geçen seyahat acentasının adresinde 30/08/2016 günü denetim yapılmış olup; işyerinin kapalı olduğu, dışarıdan yapılabilen gözlemde ise işyeri içerisinde bilgisayarların bulunmadığı tespit edilmiş ve bu durum tutanakla kayıt altına alınmıştır.

Bu kapsamda ilgili seyahat acentasının satışlarına aracılık eden Alt Acentaların ve Tüketicilerin mağdur olmaması için aşağıdaki hususların dikkate alınması faydalı olacaktır:

• Paket tur kapsamındaki hizmetlerde, 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’nun 12. Maddesi uyarınca tanzim edilmesi gereken “Zorunlu Paket Tur Sigortası” kapsamında Tüketiciler tarafından ilgili sigorta şirketine bizzat başvurmak koşuluyla ödenen bedel talep edilebilecektir.

• Sadece konaklama hizmetlerine yönelik satışlarda ise sigorta düzenlenmesi zorunlu değildir. Bu durumda Tüketicilerin sigorta şirketlerine başvuru yapma hakkı bulunmamaktadır.

• Tüketicilerin kredi kartı ile satın almış oldukları hizmetin hiç gerçekleşmeyecek olduğu durumda ise bankalardan işlemin iptali ve yapılan ödemelerin iadesi talep edilebilecektir.

• Tüketicinin hizmeti kredi kartı ile taksitle satın almış olması yada ödemelerin üç aydan daha uzun süre ertelenmesi halinde ise kredi kartı sözleşmeleri, mevzuatta tüketici kredileri kapsamında değerlendirilmektedir. Tüketici Kredisi Sözleşmeleri Yönetmeliği uyarınca da belirli bir mal/hizmet satın almak için sağlanan bağlı kredilere yönelik sunulması gereken hizmetin hiç yada gereği gibi ifa edilmemesi durumunda kredi veren bankanın da müteselsilen sorumluluğu bulunmakta olduğundan ödenen bedellerin iadesi için ilgili bankaya başvuruda bulunulabilecektir.