Magazin
09 Ağu 2013 18:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:20

ÜNLÜ TALK SHOW'CUYU ŞOKE EDEN IRKÇI TAVIR!

Dünyanın en zengin kadınlardan televizyon dünyasının tanınmış ismi Oprah Winfrey, ırkçılık mağduru oldu..

Dünyanın en zengin kadınlardan televizyon dünyasının tanınmış ismi Oprah Winfrey, İsviçre'deki lüks bir mağazadan çanta satın almak istediğini ancak ırkçı tavırlara maruz kaldığını belirtti..

Ünlü şarkıcı Tina Turner’ın düğün törenine katılmak üzere İsviçre’de bulunduğu sırada Oprah Winfrey, el çantası almak için Zürih’te lüks bir mağazaya girdi.

Bir çantayı görmek isteyen Winfrey, tezgahtardan "bu sizin için çok pahalı" cevabını aldı ve mağazadan ayrıldı.
Üzerinden bir ay geçmesinden sonra Winfrey, Amerikan CBS televizyonunda ırkçılığın konu alındığı bir programda sessizliğini bozdu ve ırkçılığın halen devam eden bir sorun olduğunu vurguladı. İsviçre Turizm Bürosu, olayın ardından Twitter’dan özür dileyerek, "tezgahtarın hatalı davrandığını ve bundan üzüntü duyulduğunu" belirtti.

Dünyanın en zengin kadınlarından biri olan Winfrey’in geçen yılki tahmini geliri 77 milyon dolardı. Göçmenlere "bazı kamusal alanların kullanımını yasaklayan kuralların koyulmasını" tartışan İsviçre, Avrupa genelinde ırkçılık ve yabancı düşmanlığının en üst seviyede olduğu ülkelerden biri. Winfrey’in programı İsviçre’de yayınlanmıyor.