Medya
04 Şub 2024 18:57 Son Güncelleme: 04 Şub 2024 21:38

Ünlü sunucunun yeni adresi belli oldu! TV100 ile anlaştı

Son zamanlarda yaptığı transferlerle dikkat çeken TV100, başarılı ve ünlü bir televizyoncuyu daha kadrosuna dahil etti.

 TV100 transferlerine bir yenisini daha ekledi. Transfer bu kez kanalın ekranına oldu. Ünlü ve başarılı haber sunucusu Oya Çebi, TV100’ün kadrosuna dahil oldu. 

OYA ÇEBİ KİMDİR?

Türkiye’nin 12 yıldır ekranlarda izlediği Oya Çebi, 20 Ocak 1985’te Trabzon'da dünya geldi. İlkokul ve ortaokul eğitiminin ardından Araklı Anadolu Öğretmen Lisesi'nden mezun oldu. Daha sonra Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği bölümünü tamamladı.

Üniversiteden mezun olduktan sonra Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde Uğur Dündar ve Yılmaz Özdil gibi isimler başta olmak üzere birçok isimden spikerlik ve sunuculuk dersleri aldı. Ardından Anadolu Üniversitesi Medya ve İletişim bölümünde eğitim gördü.

Kariyerine ilk olarak Türkçe öğretmenliği yaparak başladı. 4 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra spikerlik ve sunuculuk için gerekli eğitimlerini tamamlayıp Tvem kanalında çalışmaya başladı. Burada ana haber bülteninin sunuculuğunu üstlendi. Bir süre Tvem'de çalıştıktan sonra 2017 yılında Habertürk kanalına transfer oldu.

Habertürk'te Haftasonu Sabahı, Gece ve Gün Başlıyor programlarının yanı sıra ana haber bülteninin sunumunda görev aldı. Bir dönem TV8 int kanalında da Sektörün Enleri programını sundu.