Gündem
20 Eyl 2021 11:52 Son Güncelleme: 20 Eyl 2021 12:13

Ünlü sunucudan Erdoğan'a ekonomi dersi! 'İşte buna enflasyon diyoruz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın öğrenci yurtları ve bursları hakkında yaptığı açıklamaların ardından, gazeteci Nevşin Mengü sosyal medya hesabından konuyla ilgili bir paylaşım yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler 76'ncı Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'ye gitmeden hemen önce havaalanında önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan'ın, özellikle son zamanların en büyük tartışma konularından olan yurt ve fahiş fiyatlar hakkındaki açıklamaları dikkat çekti.

Üniversitelerin yüz yüze eğitimle açılmasıyla gün yüzüne çıkan yurt sorununa ilişkin Erdoğan "Göreve geldiğimizde üniversite öğrencilerinin aldığı burs 45 liracıktı, Elinize dilinize dursun ya. Şu anda 650 TL'ye çıktı. Harçlarla ilgili uzun yılların sorunuydu, bu harçları kim kaldırdı? Biz kaldırdık.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın yurt ve burs konusundaki açıklamalarına kamuoyundan tepki gelirken, Gazeteci Nevşin Mengü de sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

Mengü, paylaşımında “İşte buna enflasyon diyoruz” diyerek, ekonomide önemli olan etkenin alım gücü olduğunu bir kez daha hatırlattı.

Diğer yandan, Erdoğan öğrencilerin en büyük sorunu olan yurt eksikliği hakkında ise "Yurt konusunda Türkiye'de bugüne kadar hiçbir iktidarın yapmadığı yatırımları yaptık. Şu anda bir milyona yakın yatak kapasitesi olan yurtlarımız var. Bay Kemal'e kalırsa ne yaparsanız yapın yediremezsiniz, çünkü onun dünyası farklı. Dikili bir ağacı yok ama yalan bunda bol. Onunla beraber hareket eden bazı medya grupları var, onlar karalama kampanyasını sürdürüyor. Hiçbir dönemde olmadığı kadar yoğun şekilde yalan atıyor, bir senede bu sorunu bitirecekmiş. Abartılacak bir sorun yok ki, ne abartıyorsun. Şu anda bizim üniversite öğrencilerimize yönelik atılan adımlar hiçbir dönemde atılmış değil." ifadelerini kullandı.