Televizyon
08 Ara 2022 08:52 Son Güncelleme: 08 Ara 2022 08:56

Ünlü sunucudan çok sert 'tarikatta çocuk istismarı' tepkisi! "Allah bin belasını versin"

İsmailağa tarikatına bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in, kızını altı yaşındayken bir tarikat üyesiyle evlendirmesi ülke genelinde infial yarattı. tv100 Gece Haberleri sunucusu Gökhan Taşkın canlı yayında milyonların sesi oldu. Taşkın cinsel istismar dosyası hakkında da bilgi verdi.

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G., babasının kendisini 2002'de altı yaşındayken imam nikahıyla ‘evlendirdiği' ve çocukluğu boyunca her gün cinsel istismara uğradığı suçlaması ile mahkemeye başvurdu. Cinsel istismar rezaleti ile ilgili ses kayıtları ve görüntüler de mahkeme dosyasına yansıdı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı konun takipçisi olacaklarını duyurdu. Türkiye her yerinden her kesiminden çığ gibi tepki yağdı. Ama bir tepki vardı ki resmen milyonların sesi oldu. O ses tv100 Gece Haberleri sunucusu Gökhan Taşkın'ın sesiydi.

Taşkın tv100'deki Gece Haberleri'nde dosyanın geçmişi ile ilgili de bilgi verdi. Taşkın, 2002’de altı yaşındayken evlendirilen çocuğun daha önce de şikayetçi olduğunu söyledi. O dönem mahkemenin kemik testi istediğini ve küçük çocuk yerine teste tarikattan başka bir kadının girdiğini söyledi. O dönem dosyanın 'takipsizlikle' kapatıldığını belirtti.

Yeniden açılan dosya hakkında konuşan Taşkın vakıfta daha önce de bu tür cinsel istismarların olup olmadığının araştırılması gerektiğinin altını çizdi.

Taşkın, "Ya bu çocuk çocuk... Sen buna nasıl sarılıyorsun? Sende utanma, ar, namus yok mu, senin anan, bacın yok mu? Hadi birileri göz yumdu. Babası olacak ahlaksız 6 yaşındaki kızını sana vermeyi uygun gördü. Allah bin belasını versin. Allah Allah diye diye yaptıklarına bakın. Kendi aralarında bunu yapıyorlar da elin karısına kızına ne yapmazlar? Azmışlar bunlar, azmışlar. Sakalından utan, takkenden utan. Sakal uzatmakla olmuyor, gönlü temiz tutacaksın, insan olacaksın. Sadece kız öğrenciler değil... Defalarca başka örneklerini de duyduk. Erkek öğrencilerin başına gelenler de var." dedi.