Dünya
08 Kas 2020 10:00 Son Güncelleme: 08 Kas 2020 10:03

Ünlü sunucu uçak kazasında hayatını kaybetti

Rus NTV televizyonu sunucusu Aleksandr Koltovoy ve eşi, içinde bulundukları hafif motorlu uçağın düşmesi sonucu hayatlarını kaybetti.

NTV televizyonuna göre, Cessna marka hafif motorlu özel uçak Moskova bölgesinde sert iniş nedeniyle yere çakıldı. Kazada, Aleksandr Koltovoy ve karısı hayatını kaybetti.

NTV’den yapılan açıklamada, “Kanalımız bünyesinde ‘DNA’ ve ‘Yıldızlar Birleşti’ programlarını sunan meslektaşımız Aleksandr Koltoyov ve eşinin, bugün Moskova bölgesinde meydana gelen trajik uçak kazası sonucu hayatlarını kaybettiklerini üzülerek teyit ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

​Rusya Acil Durumlar Bakanlığı’ndan kazaya ilişkin yapılan açıklamada, Ramenskiy bölgesindeki Myaçkovo havaalanından Rıbinsk'e uçan Cessna marka hafif motorlu uçağın Lubertsiy kent bölgesine bağlı Çkalovsk köyü yakınlarındaki bir tarlaya sert iniş yaptığı ve yere çakıldıktan sonra alev aldığı belirtildi.

İlk belirlemelere göre, kazanın motor arızasından kaynaklanmış olabileceği, olayla ilgili araştırmaların sürdüğü ifade edildi.

Rusya Soruşturma Komitesi, kazayla ilgili olarak ‘Hava taşımacılığının güvenliği ve işletme kurallarının ihlali’ maddesinden soruşturma başlattı.