Gündem
31 Tem 2012 13:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:58

ÜNLÜ SUNUCU MESUT YAR BU KEZ VİRÜS OLARAK KARŞIMIZA ÇIKTI! (MEDYARADAR- ÖZEL)

Her geçen gün facebook'ta kullanıcıları hedefleyen yeni bir zararlı uygulama ortaya ortaya çıkıyor.

Bu zararlı uygulamaların sonuncusunda karşımıza Mesut Yar çıktı. Mesut Yar’ın tek onay verdiği ve reklamını yaptığı biber içerikli sözde zayıflama ilacının virüslü reklam çalışması dün gece facebook’ta içinden çıkılmaz bir karışıklık yarattı. Mesut Yar’lı Antakya biberi kapsülleri virüs yayıyor yorumları facebookta kullanıcılar arasında en çok konuşulan konu oldu. Markamed firmasına ait olan bu ürünün bir kaç kutu daha fazla satması için yapılan bu virüs yayma işleminden çok fazla kişinin mağdur olduğu gelen bilgiler içerisinde.

Google chrome web tarayıcılarına yönelik “Adobe Flash Player” eklentisini hedefleyen bir virüs geliştirmişler. Bu virüs sayesinde bilgisayarınıza sızıp tüm facebook listenizdeki arkadaşlarınıza doğrudan mesaj gönderiyor, “Mesut Yar’a tam 40 kilo verdiren Markamed Antakya Biberi ramazana özel kampanya yapmış 59TL yerine 29TL süper bir ürünmüş deneyen herkes zayıflıyor mutlaka denemelisin. Ürünün 30 gün içerisinde iade garantisi var! 791106 Mesut Yar Tam 40 Kilo Vermiş! KİLOYA ÇARE! 7388 Mesut Yar nasıl kilo verdi gerçeği öğrenmek istiyorsan yandaki resme tıkla!” yazan bir mesaj her bir arkadaşınıza yüzlerce kez giderek rezil olmanızı sağlıyor ve insanları bıktırıyor. Haberi ve görseli bize ulaştıran arkadaşımız bu gün itibariyle anlaşmak üzere olduğu iki işi kaybetmiş durumda.

Gerçekten bu ilaç zayıflamaya yardımcı oluyormuş aslında, kullanıcılar kendilerine virüs nedeniyle gelen yüzlerce mesajı silerken bir hayli kalori yakıp kilo vermişlerdir.

Firmaları bu zararlı reklam yöntemlerinden vazgeçmeye davet ediyoruz ve yaydıkları virüs üzerinden bilgisayarlarınızdaki özel verilerinizi, şifrelerinizi vb. özel verilerinizi çalabileceklerini de bilmenizi istiyoruz. Bilgisayarınıza antivirüs programı kurmalı ve sürekli güncel tutmalısınız ki bu şekilde reklam yapan firmaları bilgisayarınızdan uzak tutabilesiniz. 

Mustafa Nadir / MEDYARADAR