Magazin
23 Mayıs 2016 08:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:32

Ünlü sunucu Google ile davalık oldu!

Saba Tümer, internet üzerindeki reklamlarda kullanılan fotoğrafları nedeniyle Google yetkilileri ile mahkemelik oldu.

Saba Tümer, bir zayıflama çayının tanıtımında izinsiz olarak görüntüsünün kullanıldığını iddia ettiği firmayı dava etti ve fotoğraflarının internetten kaldırılması için Sulh Ceza Hakimliği'ne başvurdu.

Ünlü sunucu, mahkeme kararını uygulamamakta direnen Google'ın peşini bırakmadı ve yetkililere dava açılmasını sağladı.

60 BİN LİRALIK TAZMİNAT DAVASI
Saba Tümer, bir zayıflama çayının tanıtımında izinsiz olarak görüntüsünün kullanıldığı iddiasıyla 60 bin liralık tazminat davası açmıştı. Ayrıca ünlü sunucu yayınların durdurulmasını talep etmişti. Tümer'in talebi kabul edilmiş, yayınların durdurularak görüntülerin internet sitelerinden kaldırılmasına hükmedilmişti.

HAKİM KARŞISINA ÇIKACAKLAR
Fakat, mahkeme kararına rağmen internet sitelerinde yer alan fotoğraflarının kaldırılmadığını iddia eden Tümer, internet devi Google'ı savcılığa şikayet etti. Tümer'in başvurusu üzerine başlatılan soruşturma geçtiğimiz günlerde tamamlandı ve Tümer'in şikâyeti davaya dönüştü. Hazırlanan iddianamede ünlü sunucu müşteki, Google Reklamcılık ve Pazarlama Şirketi Yetkilileri Donald Harrison ve Graham Law ise şüpheli olarak yer aldı. İnternet devi Google'ın iki yöneticisi hakkında "Yayınların düzenlenmesi kanununa muhalefet" suçu kapsamında ceza istendi. Dava, önümüzdeki günlerde Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek.