Gündem
25 Mar 2015 12:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:09

Ünlü sunucu bugün kovulacak! 1 Milyon imza toplandı ama...

Dünyanın birçok ülkesinde beğeniyle izlenen Top Gear programının popüler sunucusu Jeremy Clarkson’ın bugün BBC tarafından işten çıkarılacağı iddia edildi.

Hürriyet'te yer alan habere göre: Clarkson geçen hafta programın sunucularından birine yumruk attığı gerekçesi ile görevden uzaklaştırılmış ve programın yapımcılığını üstlenen BBC, ünlü sunucu hakkında disiplin soruşturması başlatmıştı.

Daily Telegraph gazetesi BBC’nin üst düzey yöneticilerine dayandırdığı haberinde kanalın genel yönetmeni Lord Hall’ın çarşamba günü bir basın toplantısı düzenleyerek Clarkson’ın işine son verildiğini açıklayacağını yazdı.

Lord Hall’ın 54 yaşındaki ünlü sunucuya “kanala olan katkılarından dolayı teşekkür edeceği” ancak “BBC’nin bu tip davranışlara göz yumamayacağını belirteceği de açıklandı.

Disiplin soruşturması sonucunda hazırlanan raporda North Yorkshire’daki bir otelde Clarkson’ın “akşam yemeğini beğenmediği için” yapımcı Oisin Tymon’a yaklaşık 20 dakika boyunca bağırıp küfrettiği sonra da onu yumrukladığı belirtildi.

YERİNE CHRIS EVANS MI GELECEK?

Clarkson’ın işten atılmasının ardından Top Gear programının sunuculuğunu BBC 2’nin “otomobil meraklısı” sunucusu Chris Evans’ın üstleneceği iddia edildi.

12 milyon sterlin değerinde bir 1963 Ferrari 250GTO’ya sahip olan sunucu “Clarkson’ın yerini alacağı yönündeki tüm iddiaların asılsız olduğunu” belirtirken, İngiliz basını BBC yönetiminin Evans’ı ikna etmek için elinden geleni yaptığını savundu.

Jeremy Clarkson’ın BBC’den kovulduktan sonra Top Gear’ın diğer sunucuları James May and Richard Hammond’ı da yanına alarak Netflix’e transfer olmayı planladığı belirlendi.

Henüz BBC’den kovulduğu kesinleşmemiş olan Clarkson Netflix transferi ile ilgili bir açıklamada bulunmadı.

BAŞBAKANIN KIZI AÇLIK GREVİ YAPTI

İngiltere’de Jeremy Clarkson’ın görevinden uzaklaştırılması büyük ses getirmiş, ünlü televizyoncunun Top Gear’a geri dönmesi için başlatılan imza kampanyasına 1 milyon kişi katılmıştı.

Clarkson’ın komşusu ve yakın bir arkadaşı olan İngiltere Başbakanı David Cameron da onun “görevinin başına dönmesini istediğini” belirtmiş, geçen günlerde de 11 yaşındaki kızının “Clarkson’ın görevine dönmesi için açlık grevi yapmaya çalıştığını” açıklamıştı.

İngiliz basını Jeremy Clarkson’ın BBC’den kovulmasının ülkede büyük tepkilere neden olacağını ve kanalın gelirlerinin  önemli oranda azalması ile sonuçlanacağını iddia etti.