Röportaj
20 Tem 2010 11:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:28

ÜNLÜ SPİKERDEN ÇARPICI TESPİT! "BU MESLEKTE EVLİLİK YÜRÜTMEK ÇOK ZOR!"

Televizyon spikeri Defne Sarısoy, mesleği ve özel yaşamıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

TRT Haber’de "Hayat +" adlı yeni bir programa başlayan Defne Sarısoy, mesleği ve özel yaşamıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

TRT Haber’de yeni bir programa başladınız. İçeriğinden bahsedebilir misiniz?
‘Hayat +’ adlı bir kültür sanat programının editörlüğünü ve sunuculuğunu yapıyorum. Hafta içi her gün 18.30 - 19.00 arasında yayınlanıyor. Konuklarımız oluyor. Çok güzel geri dönüşler almaya başladık.

Öğle kuşağı kadın programlarını izliyor musunuz?
Takip etmeye çalışıyorum. Ama rekabet duygusu yaşayan biri değilim. Bizimkine benzer bir program NTV’de yapılıyor ama içeriği çok farklı. Biz pek çok dosya açmaya çalışıyoruz, VTR’ler yayınlıyoruz.

NTV ile yollarınızı ayırmanızın nedeni neydi?
Ben bir süre sonra enerjilerin değişmesi gerektiğine inanıyorum. 10 yıl çok uzun bir süre. NTV’de çok farklı görevler aldım.Yapmadım diyebileceğim bir şey kalamadı.

Haber spikerlerinin birçoğu bu işi bırakıp başka alanlara yöneliyor. Bu durumu neye bağlıyorsunuz?

Yayıncılık çok değişken bir şey. Yaşlarımız itibariyle doygunluğa ulaşıyoruz, farklı yönlerimizi görmek istiyoruz. Kendi adıma başka programlar da üretmem gerektiğini düşünüyorum.

Televizyonculuk hayaliniz miydi?
Öyle bir hayalim yoktu, hayat karşıma çıkardı. Üniversitede okurken röportajlar yapmaya başladım. O dönemde Ankara’da bir televizyon kurulması gündeme geldi. Aktüel dergisinin başındaki Hakan Aygün, fiziğin uygun yeni yüzler aranıyor deyip başlamamı sağladı. İlk olarak Flash TV’de başladım, oradan Star TV’ye geçtim. İstanbul’a taşındıktan sonra Kanal D’de ve uzun bir süre NTV’de çalıştım. Şimdi eğitmenlik de yapıyorum. Özel gruplara ve şirketlere deneyimlerimi aktarıyorum.

Oğlumla çok iyi arkadaşız”

Oğlunuzla ilişkiniz nasıl?
Birlikte keyfili zaman geçiriyoruz. 12 yaşında ve büyüme sancıları yaşıyoruz. Ama arkadaş gibiyiz ve her şeyi konuşabiliyoruz. Arkadaşlarıyla ilgili problemleri, benim sorumlarını rahatlıkla konuşabiliyoruz. Arkadaşlığı daha iyi beceriyoruz.

Yeniden evlenmeyi düşünüyor musunuz?
Evlenmeye ne çok karşıyım ne de istekliyim, ikisinin arasında duruyorum.Yakın dönem planlarım arasında yok.

Ekran önünde olan kişilerin evliliklerini sürdürmeleri daha mı zor?
Sizinle birlikte olan kişinin normal aile düzeninden farklı bir düzeni kabul etmesi gerekiyor. Sürekli değişen bir tempomuz var. Meslektaşlarımıza baktığınızda çok fazla evliklerimizi sürdüremiyoruz. Çok göz önünde olmakla ya da zaman ayırmamayla da ilgili olabilir. Ben kendi adıma hep dengeyi aradım. Bir şeye çok ağırlık verdiğiniz zaman diğer tarafta problem çıkıyor. Bir de bizim yaptığımız işlerde iş ön plana geçiyor. Sabah programı yaptığım zamanlarda sabah 05.00’te kalkıyordum, gece programı yaptığımda ise eve sabah 09.00’da döndüğüm olmuştur. Bu da evdeki düzeni aksatabiliyor ama tek başına bir sebep olduğunu düşünmüyorum.

Senem AYDIN / MİLLİYET CADDE