Gündem
17 Oca 2013 13:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:38

ÜNLÜ SOLİST HARUN TEKİN; “BALYOZ, ERGENEKON VE KCK'DA ADİL YARGILAMA YOK!”

Türkiye'deki yargılama sistemine bir tepki de Mor ve Ötesi grubunun solisti Harun Tekin'den geldi.

Son dönemde sıkça eleştirilen Türkiye’deki yargılama sistemine bir tepki de Mor ve Ötesi grubunun solisti Harun Tekin’den geldi. Toplumsal olaylar karşısındaki eleştirel tavrıyla tanınan Harun Tekin, CNN TÜRK’te Aykırı Sorular’da enver Aysever’in sorularını yanıtladı.

Türkiye gündemine dair bir çok konunun tartışıldığı programda, Harun Tekin Balyoz ve Ergenekon tutuklularını niye savunduğunu da anlattı.

Harun Tekin; “Hukuk devletinde yaşıyorsak eğer, sevmediğimiz, aynı fikirde olmadığımız insanların da adil yargılanmasını sağlamalıyız. Ergenekon ve Balyoz davalarında bu şekilde bir iddianame ve yargılama süreciyle, normal bir hukuk devletinde siz hiç kimseyi içerde tutamazsınız. Bu yüzden bu davalardan alınan sonuçlar beni vicdanen yarılıyor. Ergenekon davasında yargılanan Kerinçsiz ve Veli Küçük’ün Hrant’a yaptıklarını unutmadık. Ama bunların ardından, , KCK’yı da görüp, Özkan ve Balbay’ı da görüp ve en son da Ahmet Şık ile Nedim Şener’i de görüp , sırf askerler yargılanıyor diye Balyoz davasına “olsun, olmuştur” diyemiyorum” şeklinde konuştu.

Harun Tekin Türkiye’nin faydalı yöne gidebilecek bir süreçten geçtiğini belirtip, “İlk önce vazgeçmemiz gereken, insanları oncu, buncu diye nitelemektir” dedi.