Polemik & Kulis
15 Ara 2020 16:09 Son Güncelleme: 15 Ara 2020 19:18

Ünlü sinema yazarı nereyle anlaştı?

Yeni Şafak gazetesinde on yıl boyunca köşe yazarlığı ve sinema sayfası editörlüğü yapan Ali Murat Güven'in yeni adresi belli oldu.

Özellikle sinema ve televizyon alanındaki çalışmalarıyla tanınan araştırmacı-yazar Ali Murat Güven, merkezi Londra'da bulunan ve dünyanın başat dillerinde yayınlar yapan haber-yorum sitesi Independent'ta yıllar sonra yeniden köşe yazarlığına başladı. Güven, bu haftadan itibaren her salı günü Independent’ın Türkçe konuşulan ülkeler coğrafyasına yönelik edisyonunda okurlarıyla buluşacak.

2002 yılından itibaren Yeni Şafak gazetesinde on yıl boyunca köşe yazarlığı ve sinema sayfası editörlüğü yapan Ali Murat Güven, 2012 yılında bu görevlerinden istifa etmişti. O tarihten bu yana da herhangi bir yayın organında periyodik köşe yazıları yazmayan Güven, takipçileriyle yalnızca sosyal medya sayfalarında, konuk olduğu yerel yönetim kültür-sanat söyleşilerinde, radyo-televizyon programlarında ve geçtiğimiz yaz Youtube'da kurmuş olduğu televizyon kanalı MORALITAS TV'de buluşuyordu.

ALİ MURAT GÜVEN KİMDİR?

1968 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Ali Murat Güven, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-Televizyon bölümünü bitirdi; aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde de sinema üzerine yüksek lisans eğitimi gördü. Üniversite yıllarından itibaren Türk medyasında, aralarında Yörünge Dergisi, Millî Gazete, Yeni Şafak ve Star Televizyonu’nun da yer aldığı pek çok medya kuruluşunda çalışan Güven, yayımlanmış iki kitabının yanı sıra, bir dizi de basın meslek ödülüne sahip bulunuyor. Sürekli basın kartı sahibi olan yazar, İngilizce ve Almanca biliyor. 

Ali Murat Güven’in Independent Türkçe’deki ilk köşe yazısını okumak için tıklayınız