Medya
19 Nis 2017 16:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:38

Ünlü senarist-yönetmenin talihsizliği! Referandum filmini vurdu!

Mandıra Filozofu filmleriyle dikkat çeken Müfit Can Saçıntı'nın yeni filmi 'Yaşamak Güzel Şey' referandum kurbanı oldu.

Mandıra Filozofu filmiyle tanınan Müfit Can Saçıntı'nın yazıp, yönetip, başrolünde yer aldığı Yaşamak Güzel Şey 14 Nisan'da vizyona girdi.

Film, yaşam koşullarına boyun eğen, pısırık bir adam olan Müfit’in başına gelen talihsiz bir olaya başkaldırması ile bir anti kahramana dönüşmesini ve hayatın güzelliklerini keşfetmesini konu ediyor.

Müfit Can Saçıntı'nın başrolü Yasemin Conka ile paylaştığı filmde ikiliye, Zihni Göktay, Ayşegül Atik, Günay Karacaoğlu, Reha Özcan, Renan Bilek, Onur Dilber, Merve Hazer, Bahar Süer, Fulden Akyürek, Nihan Tarhan, Nihan Taşyürek, Ali Çoban ve Fatih Koyunoğlu gibi güçlü oyunculardan oluşan dev bir kadro eşlik etti.

Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu, Müfit Can Saçıntı'nın 17 Nisan sabahı attığı tweet'ten yola çıkarak Yaşamak Güzel Şey filminin vizyona girmesiyle ilgili yapılan planlama hatasını köşesine taşıdı.

İşte Eyüboğlu'nun bugünkü köşe yazısından ilgili bölüm:   

‘REFERANDUM FİLMİMİ VURDU’

Yazdığı, yönettiği ve başrolünde oynadığı “Yaşamak Güzel Şey” filmi 14 Nisan Cuma günü vizyona giren Müfit Can Saçıntı, 17 Nisan sabahı şöyle bir tweet attı:

“Arkadaşlar! Referandum bizim filmi vurdu. Gişe çok parlak değil açıkçası. Görmek isteyen acele etsin. Haftaya olur mu, olmaz mı? N’olur n’olmaz!”

Saçıntı’nın “Çok parlak değil” dediği gişe rakamlarına baktım. “Yaşamak Güzel Şey”i üç günde izleyenlerin toplamı 21.269...

Filmin vizyon tarihinin referandumla çakışması büyük talihsizlik.

Filmin gösterime girdiği hafta sonunda referandum olacağı, insanların sinemaya değil, sandığa gideceği aylar öncesinden belliydi.

Mars gibi bu işi bilen bir firma, böylesine bir planlama hatasını nasıl yaptı?

Özel gösteriminde izleyip, beğendiğim film, bu hafta vizyona girseydi, eminim çok daha iyi bir açılış rakamını yakalardı.

Senaryosunu Nilüfer Yenidoğan Özmekik’in yazdığı, Nisan Akman’ın yönettiği 31 Mart’ta vizyona giren “Aşk Uykusu” da gişede hayal kırıklığı yarattı.

Başrollerini Gökçe Bahadır, Alican Yücesoy ve Hande Subaşı’nın paylaştığı filmi şimdiye kadar 26.564 kişi izledi.