Televizyon
27 Eki 2011 10:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:56

ÜNLÜ SENARİST VE OYUNCU ÖLÜMDEN DÖNDÜ!

Dizi görüşmesi için yola çıkan ünlü isim, bindiği taksiye minibüsün çarpması sonucu beton kaldırıma düştü...

Ünlü senarist ve oyuncu Haluk Özenç, dizi görüşmeleri için gittiği Beykoz’da ölümden döndü. Yapımcı Türker İnanoğlu’na ait Kavacık’taki Boğaziçi Sinemaları’na iş görüşmesine giden Haluk Özenç, bir minibüsün bindiği taksiye çarpması nedeniyle yaralandı. Ünlü Senarist Haluk Özenç, olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Kaza, Kavacık - Riva bağlantı yolunda meydana geldi. Haluk Özenç, hazırladığı yeni projesinin iş görüşmeleri için 4. Levent’ten bindiği ticari taksiyle Kavacık’a geldi. Türker İnanoğlu’na ait Boğaziçi Sinemaları’na kestirme yoldan gitmek için Nurettin Yaşaroğlu’nun kullandığı 34 TCJ 87 plakalı taksiyi durdurdu. Araç trafiğinin yoğun olduğu Riva Bağlantı Yolu üzerinde inmek üzere olan Özenç’in bindiği taksiye arkadan gelen Erdal Özçelik’in kullandığı 34 M 5196 plakalı yolcu minibüsü hızla çarptı. Çarpmanın etkisiyle inmek üzere olan Haluk Özenç, metrelerce fırlayarak yol kenarındaki beton kaldırıma düştü.

Başından ve çeşitli yerlerinden yaralanan Haluk Özenç, bir süre yerde ambulans bekledi. Olay yerine gönderilen ilk ambulansın ağır yaralanan taksi sürücüsü Nurettin Yaşaroğlu’nu hastaneye götürmesi nedeniyle Özenç, yaklaşık yarım saat daha ambulans beklemek zorunda kaldı.



Eli ve yüzü kanlı şekilde kaza anını anlatan Haluk Özenç, "Yeni hazırladığım projenin iş görüşmelerini yapmak için gelmiştim. Kestirmeden gitmek için taksi yavaşlayınca hemen inmek istedim. Tam ayağımı yere koyduğum sırada arkadan hızla gelen minibüs taksiye çarptı. Bir anda kendimi yerde buldum. Şiddetli bir şekilde kaldırıma çarpmama rağmen bu halde olmama inanamıyorum. Allah büyük. Allah çok büyük." diye konuştu. Daha sonra gelen sağlık ekipleri tarafından sedyeye konulan Haluk Özenç, Ümraniye Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

YERLER ISLAKTI

Toplam 3 kişinin yaralandığı kaza sırasında taksi sürücüsü Nurettin Yaşaroğlu ile minibüsündeki kadın bir yolcu da ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ağır yaralanan Nurettin Yaşaroğlu, kaldırıldığı Özel Erdem Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesine alındı. Hayati tehlikesi bulunan Yaşaroğlu’nun Haluk Özenç’in mahalleden komşusu olduğu ve hayati tehlikeyi atlatamadığı öğrenildi.

Bu arada ifadesi alınmak üzere karakola götürülen minibüs sürücüsü Erdal Özçelik, olay yerinde kendisini savundu. Yerlerin ıslak olduğunu ve önünde seyir halinde olan taksinin aniden durduğunu söyleyen Özçelik, "Yerde hafif bir ıslaklık vardı. Taksi aniden durunca fren yapmaya pek zamanım kalmadı. Çarpmak zorunda kaldım." dedi.

ÜNLÜ DİZİLERİN SENARİSTİ

İş görüşmesine giderken kendisini hastanede bulan Haluk Özenç, tanınmış bir çok projeye imza attı. Son olarak Haluk Bilginer, Demet Akbağ ve Salih Kalyon gibi ünlü isimlerin rol aldığı ‘İstanbul’un Altınları’ dizisinin senaryosunu yazan Haluk Özenç, ayrıca ‘Sen Harikasın (adaptasyon), Kısık Ateşte 15 dakika, Acemi Cadı, Hırsız Var, Belalı Baldız, (adaptasyon) Mumya Firarda ve Fasulya’ adlı yapımların senaryosunu yazdı.