Gündem
31 Mar 2016 15:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:26

Ünlü şarkıcının ailesini isyan ettiren olay!

Ünlü şarkıcının ailesi ve Belçikalılar dergiye tepki gösterdi.

Charlie Hebdo, Brüksel saldırılarına ilişkin, Stromae'nin "Baba neredesin" şarkısına atıfta bulunarak etrafta kopan kol ve bacakların resmedildiği kapağıyla aslında ünlü şarkıcının hayatındaki bir trajediyi ortaya çıkardı. Stromae'nin babası, aynen kapakta resmedildiği gibi Ruanda soykırımında Hutular tarafından paramparça edilerek öldürülmüştü. Ünlü şarkıcının ailesi ve Belçikalılar dergiye tepki gösterdi.

Charlie Hebdo'nun, Brüksel saldırılarına ilişkin, Stromae'nin "Baba neredesin" şarkısına atıfta bulunarak etrafta kopan kol ve bacakların resmedildiği kapağı büyük tepki çekti.

Belçika'nın Het Nieuwsblad gazetesine konuşan Stromae'nin yakınları, derginin kapağı karşısında şok olduklarını söyledi.

Şarkıcının yakınları "Charlie Hebdo, Stromae'nin babasının Ruanda'daki soykırımda paramparça edilerek öldürüldüğünü biliyor muydu?" ifadelerini kullanarak dergiyi sorumsuzlukla suçladı.    

SOSYAL MEDYA DA SESSİZ KALMADI: "İĞRENÇLİK"

Yalnızca Stromae'nin yakınları değil sosyal medyada da birçok kişi Charlie Hebdo'nun kapağını eleştirerek yapılanın "iğrençlik" olduğunu dile getirdi.    

Tepkiler üzerine Belçikalılar, dergi için viral başka bir kapak hazırladı. İnternet kullanıcıları tarafından hazırlanan kapakta, "Charlie nerede" bulmacasıyla bilinen çizgi karakter Charlie, gözü yaşlı şekilde elinde kalemiyle resmedilerek "Charlie nerede" başlığı kullanıldı.    



Derginin Brüksel saldırılarına ilişkin dün yayımladığı sayısının kapağında, Stromae'nin "Baba neredesin" şarkısına atıfta bulunulmuş ünlü şarkıcı, etrafta kopan kol ve bacak parçalarının arasında çizilmişti. Kapakta Stromae, "Baba neredesin" sorusunu sorarken, etrafındaki kopmuş kol ve bacaklar "buradayız, oradayız, şuradayız" yanıtıyla resmedilmişti.    



Ancak Stromae'nin babası ve yakın akrabaları, tıpkı kapaktaki gibi 1994'de Ruanda soykırımı sırasında Hutular tarafından paramparça edilerek öldürülmüştü.    

Brüksel’i geçen hafta kana bulayan terör saldırılarında 32 kişi hayatını kaybetmiş, 200’den fazla kişi yaralanmıştı.