Kültür Sanat
04 Nis 2020 09:29 Son Güncelleme: 04 Nis 2020 09:51

Ünlü şarkıcıdan acı haber

1970'li yıllara damga vuran ABD'li soul müzik efsanesi Bill Withers, kalbe bağlı komplikasyonlar nedeniyle 81 yaşında Los Angeles'ta hayatını kaybetti.

“Ain’t No Sunshine” ve “Lean On Me” gibi efsane şarkılarıyla hafızalara kazınan Bill Withers, için ailesi “Dünyayı birleştirmek için çalışan bir kalbi olan münferit adam” ifadesini kullandı. Withers Ailesi’nden yapılan açıklamada, “O, insanlarla dürüstçe konuşur ve onları birbirine bağlardı” ifadesi kullanıldı.

Pürüzsüz bariton vokalleri ve muhteşem soul düzenlemeleriyle bilinen Withers, 1970’li yıllarda yazdığı “Just The Two Of Us”, “Lovely Day” ve “Use Me” gibi şarkılarıyla hatırlanıyor.

1985 yılında kayıt yapmayı bıraksa da Bill Withers’ın şarkıları R&B ve hip-hop tarzları üzerindeki etkisini bugün bile sürdürüyor.

CORONA GÜNLERİNDE O ŞARKI

Corona virüsü dünyayı kasıp kavururken, Withers’in meşhur şarkısı “Lean On Me” sözleri nedeniyle ölümcül pandemiye yönelik mücadeleyle özdeşleştirilmişti.

Birçok sosyal medya kullanıcısı, sağlık çalışanlarına destek için “Lean On Me” şarkısını kendi yorumlarıyla seslendirdi.

Gospel müziğine çalan “Lean On Me” şarkısı, Wtihers’ın West Virginia eyaletine bağlı bir kömür madeni kasabasındaki hayatında tecrübe ettiği deneyimlere dayanıyor.

Kısa kariyeri süresinde üç Grammy Ödülü’ne değer görülen Bill Withers’ın bu eseri, eski ABD başkanları Bill Clinton ve Barack Obama’nın göreve başlama törenlerinde çalınmıştı.

ŞARKILARI BİRÇOK FİLMDE KULLANILDI

Bill Withers’ın şarkıları “The Hangover,” “28 Days”, “American Beauty”, “Jerry Maguire”, “Crooklyn”, “Flight”, “Beauty Shop”, “The Secret Life of Pets” gibi birçok filmde kullanıldı.

Efsane müzisyen 2015’te “Rolling Stone” dergisine verdiği bir röportajda, “Ben virtüoz değilim fakat insanların kendilerini özdeşleştirebilecekleri şarkılar yapabildim” demişti.