Magazin
11 Kas 2023 18:10 Son Güncelleme: 11 Kas 2023 18:28

Ünlü şarkıcı ve oyuncu Johnny Ruffo hayatını kaybetti

Avustralyalı şarkıcı ve oyuncu Johnny Ruffo, 35 yaşında hayatını kaybetti.

2017 yılında beyin tümörü teşhisi konulan Avustralyalı şarkıcı ve oyuncu Johnny Ruffo, 35 yaşında hayatını kaybetti. Acı haberi ailesine yakın kaynaklar duyurdu.

JOHNNY RUFFO KİMDİR?

Hastalığıyla gücü yettiğince mücadele eden Ruffo, Avustralya'da çok tanınan bir isimdi. Chris Hemswort'le birlikte oynadığı Home and Away dizisindeki Chris Harrington rolüyle ün salmış, adını dünyada da duyurmuştu.

Kariyerine müzikle başlasa da 2011 yılında katıldığı X Factor hayatında büyük değişimlere yol açtı. Yarışma sayesinde idol haline geldi ve Yıldızlarla Dans programında da yer aldı ve yarışı kazandı.

Ancak Ruffo'nun hayatı 2017 yılında konulan beyin tümörü teşhisiyle bir kez daha değişti. Profesyonel kariyerine ara vermek zorunda kaldı. 2 yıllık tedaviden sonra tümör küçülmeye başladı, semptomlar azaldı. Acank 2020'de hastalık yeniden ortaya çıktı.

2022'de verdiği bir röportajda hastalığının ölümcül bir aşamaya geldiğini, her şeyin kötüleştiğini açıkladı. Bu hastalığa ortalama 3 yıl ömür biçildiğini söyleyen Ruffo, "5 yıl geçti, ben zaten kazandım" demişti.

Son yıllarında kendisiyle benzer hastalıklarla mücadele edenlere yardım etmek için bir vakıf kurmuştu.

Ruffo'nun ölümünün ardından çok sayıda başsağlığı mesajı yayınlandı.

Spice Girl'den Mel B, Ruffo'nun ailesine başsağlığı dileklerini iletenler arasındaydı. Danni Minogue ise "Sesi, gülümsemesi ve dans eden ayakları pek çok kişi tarafından özlenecek" diye yazdı.

Batı Avustralya'da Perth şehrinde doğan Ruffo, ünlü olmadan önce beton ustası olarak çalışıyordu. Birkaç tekli çıkararak müziğe adım atsa da ona başarıyı TV yarışmaları getirdi.