Magazin
01 Kas 2012 12:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:19

ÜNLÜ ŞARKICI KİRACISIYLA MAHKEMELİK OLDU!

20 bin liralık kira alacağını tahsil edemediği gerekçesiyle kiracısı Akif Ülker ile mahkemelik oldu.

Şarkıcı Emrah, 20 bin liralık kira alacağını tahsil edemediği gerekçesiyle kiracısı Akif Ülker ile mahkemelik oldu.

İCRA TAKİBİ BAŞLATTI
Fulya'da bulunan Polat Towers'taki dairesini satan şarkıcı Emrah, iş adamı Akif Ülker'den 20 bin lira kira alacağını tahsil edemediği gerekçesiyle mahkemeye başvurdu. Emrah'ın icra takibini, avukatı Aydın Kurban İstanbul 22. İcra Müdürlüğü'nde başlattı. Takibin başlamasına neden olan dilekçede, 20 Aralık 2010'da düzenlenen sözleşme ile dairenin 20 bin liraya kiraya verildiği, Şubat 2012'de satıldığı, ödenmeyen kira tutarının ise Ocak 2012'ye ait olduğu belirtildi.

KİRACI İTİRAZ ETTİ
Borcunun bulunmadığı gibi 'Hammame Form spor Merkezi' olarak kullanılan dairenin satılması nedeniyle zarara uğradığını belirten Akif Ülker'in itirazı üzerine de icra takibi durduruldu.

EMRAH DA İTİRAZ ETTİ
Akif Ülker'in itirazı ile icra takibinin durdurulması üzerine bu kez Emrah da itirazın haksız ve kötü niyetli yapıldığını belirterek, İstanbul İcra Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu. Emrah, borçlu Ülker'in itirazının reddedilmesini ve alacak bedelinin yüzde 40'ından az olmamak kaydıyla 'icra inkar tazminatı'na mahkum edilmesini talep etti.

İŞ ADAMI TAZMİNAT TALEP ETTİ
Bunun üzerine, Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvuran Ülker de dilekçesinde 5 yıllık kira sözleşmesi yapıldığını, ancak birinci yılı dolmadan dairenin satıldığını belirtti. Dilekçesinde ihtarname gönderilerek tahliyesinin istendiğini belirten Ülker, bu nedenle de zarara uğradığını öne sürdü. İş adamı Ülker, bu nedenle şarkıcı Emrah'tan 400 bin lira tazminat talep etti.