Gündem
03 Haz 2013 10:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:12

ÜNLÜ SANATÇILAR TAKSİM'DE MEDYAYI KINADI!

Sanatçılar AKM önünde bir basın açıklaması yaparak basının eylemlere karşı tutumunu eleştirdi.

Sanatçılar saat 22.00 sıralarında Atatürk Kültür Merkezi önünde toplanarak bir açıklama yaptı.

Açıklamayı yapan tiyatro ve sinema sanatçısı Şebnem Sönmez, "Gezi Parkı direnişine karşı ana akım medyanın sansürcü tutumunu kınıyoruz. Biz bu ülkenin sinemacıları, sanatçıları ve yazarları olarak kendini Türkiye’nin önde gelen tarafsız medya kuruluşları olarak tanımlayan, NTV, Habertürk, Show, Star, Kanal D, ATV ve TRT olmak üzere tüm ana akım TV kanallarını ve başta Star, Sabah ve Habertürk olmak üzere bazı gazetelerin Gezi Parkı direnişiyle başlayan süreçte tarafsız haber ilkelerini hiçe sayan sansürcü ve yanlı tutumlarını kınıyoruz” dedi.

Gezi Parkı direnişi ve ülkenin dört bir yanında yapılan protestolara dikkat çeken Dönmez, "Tamamen barışçıl şekilde yapılan bu eylemlere katılanların ortak amacı özgürce yaşama hakkına, yaşadıkları coğrafyaya kent ve çevre bilincine sahip çıkmaktır" diye konuştu.

SanatDaha sonra açıklama yapan yönetmen Zeki Demirkubuz ise, 20 yıllık yönetmenlik kimliğini çıkararak kendini çapulcu ilan ettiğini söyledi. Demirkubuz, "20 yıllık yönetmenlik hayatımı kimliğimi bırakıyorum ve şuandan itibaren kendimi çapulcu ilan ediyorum. Sadece sosyalistler, ulusalcılar, Çarşı Grubu, o bu değil. Bu ülkenin bütün vicdanlı insanlarına sesleniyorum. Bu iktidar, Başbakan tarihi ihya etmek isteyebilir. Bunu ben de herkes de anlayabilir. Bu ülkenin geçmişinde karanlık şeyler olmuş olabilir. Fakat burada ben, siz, milyonlarca insan beğenseniz de beğenmeseniz de bu cumhuriyetin ve bu yaşam biçiminin içinde büyüdü" dedi.