Gündem
27 Oca 2013 18:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:40

ÜNLÜ SANATÇILAR SAMATYA'DAKİ SALDIRILARI PROTESTO ETTİ

Samatya'da, Ermeni kökenli vatandaşlara yönelik saldırılar sanatçıların da katılımıyla protesto edildi.

Bir ay önce öldürülen Maritsa Küçük'ün evinin önüne karanfiller bırakan grup, Samatya Meydanı'na kadar yürüdü. Eyleme BDP Milletvekilleri Sebahat Tuncel ile Ertuğrul Kürkçü de katıldı.

Halkların Demokratik Kongresi öncülüğündeki bazı sivil toplum kuruluşları, son bir ay içerisinde yaşlı ermeni kadınların uğradığı saldırıları protesto etmek için Kocamustafapaşa Meydanı'nda toplandı. ‘Ermeni halkının yanındayız. Irkçılığa geçit vermeyeceğiz' yazılı pankart açan eylemciler, ‘Nefret sizin, insanlık bizim', ‘Ermeni komşuma dokunma' yazılı dövizler taşıyıp slogan attı.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü ve Sebahat Tuncel ile sanaçtılar Suavi ve Ferhat Tunç da içinde aralarında bulunduğu yaklaşık 500 kişi, slogan atarak Samatya Meydanı'na kadar yürüdü. Grup, 28 Aralık 2012 de öldürülen Maritsa Küçük'ün evinin önüne gelindiğinde ise ellerindeki karanfilleri apartmanın önüne bıraktı.

Samatya Meydanı'nda grup adına basın açıklamasını okuyan Ahmet Soymadi, yapılan saldırıların sistematik olduğunu iddia etti. Saldırıları kınayan Soymadi olayların kısa sürede aydınlatılmasını istedi.