Gündem
08 Eki 2015 08:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:55

Ünlü sanatçıdan "Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" isyanı

Sanatçı Onur Akın, adının geçtiği haberle ilgili bir açıklama yaptı.

Sanatçı Onur Akın adının izinsiz kullanıldığı imza kampanyasına isyan etti. Türkiye'nin önde gelen sanat kuruluşları, "Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" başlıklı imza kampanyası düzenledi. Kampanyaya adının izin alınmadan dahil edilmesine isyan eden Akın "Böylesine ırkçı, militarist, barış ve kardeşlik anlayışını da hiç bir sanatçıya yakıştırmıyorum. Sanat ve sanatçı her türlü terörü reddeder" dedi.

Onur Akın hem Twitter'dan hem de basın koordinatörü 3K1P İletişim Ajansı aracılığı ile şu açıklamayı yaptı:

"KAMUOYUNA DUYURU

DHA muhabiri Sayın Enver Alas imzalı 'Sanatçılardan 'teröre hayır kardeşliğe evet' kampanyası' başlıklı 07.10.2015 tarihli, www.radikal.com.tr haberinde Sayın Onur Akın ismi geçmektedir.

Bu kampanya ile ilgili imza komitesinden Sayın Onur Akın'a ya da basın koordinasyonunu gerçekleştiren 3K1P İleitşim Ajansı'na her hangi bir yazılı ya da sözlü talep olmamıştır. Dolayısıyla sözü geçen bu kampanyada Sayın Onur Akın'ın ne imza ne de destek anlamında dahli yoktur.

Anlaşıldığı üzere Sayın Onur Akın ismi, bu bildiride ve kampanyada izinsiz olarak kullanılmış, servis edilen basın kuruluşları ya da basın toplantısına iştirak eden gazeteciler de bildirideki isimleri imza kabul edip haberini yapmakta 'doğal olarak' sakınca görmemiştir.

Sayın Onur Akın bu basın toplantısına katılmamış olmakla beraber bu bildiriden de haberdar edilmemiştir.

Bununla beraber Sayın Onur Akın kampanyada belirtilen 26 EKİM’DE ‘MEHMETÇİK İÇİN CUMHURİYET’ KONSERİ'nde yer alması söz konusu olmayacaktır.

Sayın Onur Akın konuyla ilgili görüşlerini @AknOnr twitter hesabından da tüm açıklığı ile şöyle belirtmiştir:

Sevgili dostlar çeşitli sanatçılardan 'Teröre hayır, kardeşliğe evet' adlı ve çok güzel başlıklı bir kampanyada adım kullanılmıştır...!!

Başlığıyla metindeki içeriğin taban tabana zıt olduğu bu metni reddediyor, adımın benden habersiz kullanıldığını beyan ediyorum...!!!

Böylesine ırkçı, militarist, barış ve kardeşlik anlayışını da hiç bir sanatçıya yakıştırmıyorum...! Sanat ve sanatçı her türlü terörü reddeder!

Terörün bir çeşidi yoktur, ben her türlü teröre karşıyım. Sanatçı bölücü ve ayrıştırıcı değildir, olmamalı! Ölüme ve şiddete top yekün karşıyım!"

Yaşasın halkların kardeşliği,yaşasın barış... her ölüm bizi birbirimizden uzaklaştırıyor.. bilinçli bir politika bu..bu oyuna gelmeyelim!!!

Basın çalışanı dostlarımın dikkatine sunarım."