Magazin
24 Kas 2022 21:54 Son Güncelleme: 24 Kas 2022 22:29

Ünlü sanatçı, söz ve beste yazarı Hülya Şenkul hayatını kaybetti

Türk sanat dünyasından bir yıldız daha kaydı. Şarkılarını Bülent Ersoy'dan Muazzez Abacı'ya, Sibel Can'dan Ebru Gündeş'e kadar çok sayıda sanatçının yorumladığı şarkıların söz prensesi Hülya Şenkul hayatını kaybetti. 5 ay önce bir trafik kazası geçirdiği belirlenen Hülya Şenkul hastanede tedavi görüyordu.

Sanatçı, söz ve beste yazarı olan bir çok ünlü sanatçıya da menajerlik yapmış olan Hülya Şenkul hayatını kaybetti. 5 ay önce bir trafik kazası geçirdiği belirlenen Hülya Şenkul hastanede tedavi görüyordu. İstanbul’da yaşayan sanatçı, söz ve beste yazarı, şair özellikleri bulunan Hülya Şenkul bir çok ünlü sanatçıya yazdığı şarkı sözleri ile tanındı. Şenkul aslen Bursalıydı.

HATİCE ŞENKUL KİMDİR?

Şiirleri çok sayıda ünlü besteci tarafından bestelenen Hülya Şenkul'un şarkıları Bülent Ersoy, Muazzez Abacı, Emel Sayın, Adnan Şenses, Hüner Coşkuner, Sibel Can, Ebru Gündeş, Serdar Ortaç, Emrah ve Alişan gibi çok sayıda sanatçı tarafından yorumlanmıştır. Şarkıları arasında Serdar Ortaç'ın okuduğu "Zakkum Çiçekleri", Emrah'ın okuduğu "Hey Hey Taksi" ve Bülent Ersoy'un yorumladığı "Ya Onu Geri Ver Ya Beni de Al" gibi eserler bulunuyor.

TOPRAĞA VERİLDİ

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden söz yazarı ve menajer Hülya Şenkul'un cenazesi, Bursa'nın Orhangazi ilçesinde toprağa verildi.

İstanbul'da yaklaşık 5 ay önce geçirdiği kazaya bağlı omurilik zedelenmesi nedeniyle tedavi gördüğü sırada yaşamını yitiren Şenkul'un naaşı, Orhangazi'ye getirildi.

Şenkul için Gazi Orhanbey Camisi'nde ikindi vakti cenaze namazı kılındı.

Sanatçının cenazesi, ailesi, yakınları ve vatandaşların katıldığı namazın ardından ilçe mezarlığında toprağa verildi.

Hülya Şenkul, Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de yürütüyordu.