Magazin
12 Ara 2014 13:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:59

Ünlü sanatçı şaşırttı; Öldüm sanıp beni morga koydular!

Cine5 ekranlarının beğeniyle takip edilen programı “İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme”ye sevilen sanatçı Soner Olgun konuk oldu, hayatıyla ilgili bilinmeyenleri açık yüreklilikle paylaştı.

“Utanma duygum gelişkindir”

İpek Tuzcuoğlu’nun  “Neler utandırır sizi? Sorusuna cevap veren Soner Olgun “Benim utanma duygum gelişkindir, en çok utandığım şey bilmeden de üzmek, kırmış olmak. İnsanları üzecek şeyler yapmamaya çalışırım, bazen insani zaaflara yenik düşüp az da olsa kontrolsüzlükler yapınca utanırım. “ dedi.

“Tülbentsiz sahneye çıkmam”

“İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme”de sahne ritüellerinden de bahseden Soner Olgun “Anamın tülbentlerini sahnede sürekli kullanırım. Tülbentsiz çıkmam, bir de bilekliklerim var. Çok çalmaktan dolayı karpal tünel hastalığı bütün çalgıcılarda olur ondan korunmak için bileklik takmaya başlamıştım, sahneye bilekliksiz, tülbentsiz çıkmam” diyerek paylaştı.

“Öldü deyip beni morga götürdüler”

“İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme”de çocukluğunda ve gençliğinde başına birçok kaza geldiğini anlatan Soner Olgun bir kere de ölümün kıyısından dönmüş.  “ Fethiye’de doğdum büyüdüm.

Annem rahmetli beni sinemaya götürürdü, renkli Türkçe filmde John Wayne vardı, kovboy filmi çok önemliydi. Bir gün bizde kovboyculuk oynuyoruz, bizim orada  kireç kuyuları açıldı. Etrafında oynuyoruz. Kuyuya bir şey düştü, babam lastik çizme almış ben de çizme var dalar alırız dedim. Daldık. Kireç kuyusu çekiyor, batıyorum. Şubat ayının 5’i babam tarihi kaydetmiş .Bir tek güneşin ışığının suda azaldığını hatırlarım. Yanımda akrabam Tijen vardı, Allah’tan yoldan geçen Hüseyin Amca yardımcı olmuş, adam dalıyor. Beni çıkarıyorlar, 10-15 dakika geçmiş beni bulması çıkarması sırasında. Çıktığımda hayati belirtilerimin durduğunu tespit ediyorlar götürüyorlar morga, babama haber veriyorlar. Öldü zannediyorlar. Hemşire üzerimdeki son giysi parçasını çıkarırken muhafazakar namuslu tarafım şahlanıyor, hareket ediyorum. Daha sonrada tehlikeler atlattım. Çoğunlukla deniz kazaları oldu.” diyerek anlattı.

“Az eşya ile yaşarım, hiç mülküm olmadı”

İpek Tuzcuoğlu’nun  “Ölümle yüzleşme desem ne dersiniz?” sorusu üzerine Soner Olgun “Bu çocukluğumdan beri düşündüğüm konulardan biri, yaşam ölüm gibi şeyler felsefeye ilgi duyduğunuz andan itibaren baktığınız noktadır. Ölüm meselesine bakışımda basit yalın, gerçeği benimsedikten sonra kendimce hayatı düzgün yaşadığımı söyleyebilirim. Hayat kısa, fani, zannedildiği kadar önem verilecek bir durumu yok, bugünkü yaşam biçimimde bilenler bilir, derviş gibi derler severim bu sözü az eşya ile yaşarım hiç mülküm mülkiyetçiliğim yoktur.” Diyerek cevap verdi

“32 farklı meslekte çalıştım”

Müzik kariyeri öncesinde birçok farklı sektörde çalışan Soner Olgun 32 farklı meslek yapmış. “Radyoda Arkası Yarın ve Radyo tiyatrosu vardı. Hocam Turgut Özakman’ın yok göstermesiyle ekonomik olarak da beni rahatlatmak adına dramatik yazarlık eğitimi aldığım yıllarda hocam bana yoğunlaştırılmış kurslar verdi. 1 hafta içinde radyo tiyatrosu yazdım aferin dedi.  Fotoğraf editörlüğü de yaptım, o zamanlar bilinmiyordu bile.  Meslekler arasında müzikten sonra ilk tercihim yazarlıktır, yazmaktır. Sonra tiyatrodur. Babam dava vekiliydi, hukuk okudum ama diplomam yok.” diyerek anlattı.

“20 yıldır siyah tişört”

İpek Tuzcuoğlu’nun  sahnede sürekli niye siyah tişört giydiğini sorması üzerine “Evde özel hayatımda siyah takıntılı değilim, ama dışarı çıkacaksam forma gibi giyersin çıkarsın. Standartlaştırmam 20 küsür yıldır devam etti.” diyerek cevapladı.

“Kendini çok seyreden insanların sorunları vardır”         

İpek Tuzcuoğlu’nun “kendinizi ekranda seyreder misiniz?” sorusuna Soner Olgun “Kendini çok seyreden insanların sorunları olduğunu düşünürüm. Güzel çıkmışmıyım diye bakıyorsa işi ile iligili bakmıyor demektir. Bir sürü tv programına konuk oldum özellikle hanım sunucuların makyajdan zor çıkıp karşıma oturduklarını gördüm. “Evet biraz kendinizi, müzik kariyerinizi anlatır mısınız?” dediğini duydum. İçimden keşke biraz da çalışsaydın işine dedim. Bu sırf bana değil başka konuklara da öyle. En azından benim dinleyicimin anladığını biliyorum.” diyerek cevap verdi.

Nükhet Duru benimle mesleki birikimlerini paylaştı”

İpek Tucuoğlu İle Yüzleşme’de Nükhet Duru’nun müzik kariyerindeki yerini de anlatan Soner Olgun “Nükhet profesyonel hayatıma girmeden, kendi başıma girseydim birçok şeyi bilmeyecektim. Ben gazeteciydim istifa etmiştim. Bende show business yapmak istiyordum. Ben eğlendiriciyim. Nükhet teklif etti gel çalışalım diye bir albüm hazırladık Mahmure şarkısı filan benim şarkım. Şarkı yazan adam statüsüne girdim. Nükhet’in teklifi olmasaydı bu kadar çabuk ve kolay olmazdı.Onun profesyonel çalışmasından da ders aldım. Nükhet’le çalışmaya başladığımızda 20 yıllık birikimi vardı, onun bilgilerinden yararlandım, menajeri prodüktörü oldum, bana birikim veren bir star vardı. Sonra yollarımız ayrıldı, müzikal bir ayrılıktı. Kimseyle kavgalı dövüşlü ayrılmadım. Nükhet’le ayrılmamız da hayatıma çok önemli katkıda bulundu. Hayatıma kendim devam edeceğim dedim.”diyerek anlattı.