Kültür Sanat
26 Tem 2019 12:58 Son Güncelleme: 26 Tem 2019 13:12

Ünlü rapçi "Cep Herkülü" için şarkı besteledi, sosyal medya sarsıldı!

Tüm zamanların en iyi haltercisi olarak gösterilen Naim Süleymanoğlu'nun hayatı beyaz perdeye aktarılıyor. Rapçi Eypio ise Süleymanoğlu'nun filmi için bir şarkı besteledi. Şarkı, kısa sürede sosyal medyada da yayılmaya başladı.

Çekimleri Bulgaristan'da devam eden filmde, kırdığı dünya rekorları ve kazandığı büyük başarılarla yediden yetmişe Türk halkının büyük bölümünün sevgisini kazanan sporcu Naim Süleymanoğlu'nun yaşamı, beyaz perdeye aktarılıyor.

VİZYON TARİHİ BELLİ OLDU
Senaryosunu Barış Pirhasan'ın kaleme aldığı filmde Hayat Van Eck, Yetkin Dikinciler, Gürkan Uygun, Selen Öztürk, Levent Ülgen, Renan Bilek, Barış Kıralioğlu, Bülent Alkış, Kemal Başar, Maria Rumenova Sotirova, Mehmet Esen, Evren Erler, Mustafa Kırantepe, Uğur Güneş ve İsmail Hacıoğlu rol alıyor. Film, 25 Ekim'de izleyiciyle buluşacak.

ŞARKI BESTELEDİ
Rap müziğin önemli isimlerinden Eypio, görkemli ve nefes nefese bir hayatı anlatan "Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu" filmi için özel bir şarkı besteledi. Sözleriyle olduğu kadar müziğiyle de dinleyicileri etkilemeye hazırlanan "NAİM" isimli şarkı, filmin başrol oyuncularının yer aldığı görüntülerle klip oldu ve izleyicilerin beğenisine sunuldu. Şarkıda geçen; "Bir derdin varsa söyle Naim gelir kaldırır" sözleri şimdiden sosyal medyada yayılmaya başladı.

"ONUN MAYASINDAN BELLİYMİŞ"
Film setinde düzenlenen basın toplantısında konuşan yapımcı Mustafa Uslu, Süleymanoğlu'nun iki yıl önce 50 yaşındayken hayatını kaybettiğini hatırlattı. Uslu, Naim Süleymanoğlu'nun henüz çocuk yaşlardayken mucizelerle dolu bir yaşamı olduğunu aktararak, "Aslında onun mayasından belliymiş adam gibi bir adam olacağı. Çok fedakarlıklar yapmış. Halkına evrensel insan haklarını yaşatabilmek, fikirleri, iradeleri hür yaşayabilmeleri, kendi isimlerini kullanabilmeleri, ibadetlerini yapabilmeleri için çocuk yaşta kaldıramayacağı yüklerin altına girmiş. Ama (o yükleri) kaldırdı ve bizi mucizelere alıştırdı. Sadece olimpiyat rekorları, olimpiyat madalyaları bırakmadı. Türk gibi güçlü, 'Cep Herkülü' gibi bir unvan bıraktı dünyaya." dedi.

"İNŞALLAH LAYIK OLDUĞU YERİ BULACAK"
Süleymanoğlu'nun yalnızca Türkiye'yi değil dünyayı da şaşırttığını dile getiren Uslu, çok özel bir iş yaptıklarını ifade etti. Mustafa Uslu, şunları kaydetti:"İnşallah, şampiyonun filmi layık olduğu yeri bulacak. Biz bu filmde Muharrem Süleymanoğlu'nun çocukluk anılarını yazdığı, 'Kardeşim Cep Herkülü' kitabının haklarını alarak yola çıktık. Zaten Muharrem Süleymanoğlu'ndan başka hiç kimse, hiçbir varisi, bize Naim Süleymanoğlu'nun çocukluğunu anlatamazdı."

Yapımcı Uslu, Süleymanoğlu'nun yaptıklarını ve yaşam hikayesini genç neslin öğrenmesi gerektiğini vurgulayarak, "Bu ülkenin geleceği gençler, aydınlık fikirler, çocuklar Naim Süleymanoğlu'nu öğrenmeli. Ondaki azmi görmeliler." diye konuştu.

"BU FEDAKARLIK HEPİMİZİ ÇOK ETKİLİYOR"
Yönetmen Özer Feyzioğlu da Bulgaristan'daki çekimler sırasında tüm ekibin duygusal bir yoğunluk içinde olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:"Bu topraklarda olmak, bu filmi burada çekmek, bu işin süsü değil. Bu çok önemli ve kıymetli bir şey. Buraya geldiğimizden beri duygusal bir durumun içine girdik. Bu durumu yaşatan şey de Naim Süleymanoğlu'nun 19 yaşında, neredeyse çocuk denecek yaşta verdiği kararla insan hakları için hayatını riske atıp, insan hakları konusundaki ihlalleri duyurmak için sporu kullanması. Bu fedakarlık hepimizi çok etkiliyor.

"KENDİNİ FEDA ETME ÖYKÜSÜNÜ ANLATIYORUZ"
Bence 50 yaşında hayatını kaybetmek bir karar değil, bilinçli tercih edilmiş bir yolculuğun neredeyse doğal sonucu. Ağır bir sorumluluğumuz var. Herhangi bir hayatı değil kendini feda etme öyküsünü anlatıyoruz. Bunu layıkıyla anlatabilmek için değerli oyuncularımızın da katkılarıyla canla başla burada çalışıyoruz."

"YAPTIKLARI, KARARLARI VE FEDAKARLIKLARI İNANILMAZ"
Filmde Naim'i canlandıran Hayat Van Eck, Süleymanoğlu'nun yaptıklarını ilk kez hayat bilgisi dersinde duyduğunu aktararak, "Yaptıkları, verdiği kararlar ve fedakarlıkları inanılmaz. Çok çalışmış, bir tutku ve arzuyla vatan sevgisiyle ailesi, tanıdıkları ve kendi insanları için. Bu kadar yükün altından kalkmak, bunları başarabilmek inanılmaz bir şey. Bunun hakkını olabildiğince vererek ve üstüne yoğunlaşarak, iş birliğiyle gönül birliğiyle sunmaya çalışıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.