Televizyon
30 Eyl 2022 17:27 Son Güncelleme: 30 Eyl 2022 17:36

Ünlü psikiyatristten ailelere uyarı!

Sağlıklı yaşama dair her gün yeni bir konuyu ele alan Halit Yerebakan’la Doktor Geldi yeni bölümünde bağımlıklıkları konu ediniyor. 30 Eylül Cuma günü Doktor Geldi’de ailelerin kabusu olan bağımlılıklar tüm detaylarıyla ve yaşanmış hikayelerle mercek altına alınıyor!

Psikiyatrist Prof. Dr. Arif Verimli, bağımlılıkların en büyük sebebinin çocuklardaki dikkat eksikliği olduğuna vurgu yapıyor. Bağımlılıkların en çok ergenlik döneminde başladığını söyleyen Prof. Dr. Arif Verimli, ebeveynlerin çocuklarını bağımlılıklardan uzak tutabilmek için neler yapabileceğini anlatıyor.

“BİR KEREDEN BİR ŞEY OLMAZ DİYEREK BAŞLADIM”

20 yıllık madde bağımlısı olan bir kadın gözyaşları içerisinde yayına katılıyor ve herkesi uyarıyor  “Bir kereden bir şey olmaz diyerek başladım ve her şeyimi kaybettim.”

“ÇOCUKLARINIZIN ARKADAŞLARINI TANIMALISINIZ!”

Ardından 20 yıl boyuca oğlunun yasaklı madde bağımlılığıyla mücadele etmiş bir anne; Asuman Numay, deneyimlerini ve mücadeleyi nasıl kazandığını anlatıyor. Asuman Hanım aileleri özellikle uyarıyor “Çocuklarınızın arkadaşlarını iyi tanımalısınız!”

“13 YAŞINDA YASAKLI MADDE İLE TANIŞTIM”

Yaklaşık 5 yıl önce madde bağımlılığından kurtulmayı başaran Fatih Budak,

13 yaşında madde bağımlısı olduğunu, arkadaş ortamının madde bağımlılığı için çok büyük risk taşıdığını anlatıyor. Fatih Budak’ın en çok dikkat çeken uyarısı “Gençler ya da çocuklar fazla para harcıyor ve nereye harcadığını kanıtlayamıyorsa madde bağımlısı olma ihtimali yüksektir” oluyor.

“YASAKLI MADDE HER ŞEYİMİ ALDI!”

Bağımlılığı yenen bir diğer konuk ise 17 yaşında yasaklı madde ile tanışan İbrahim Kanbur oluyor. İbrahim Kanbur, maddeye başlama nedenini  “Sevgisiz bir çocuktum, babam alkol bağımlısıydı, ailem bana hiç hesap sormazdı” diyerek anlatıyor. Madde bağımlılığı yüzünden sevdiği eşinden, işinden olduğunu pişmanlıklarını dile getiriyor.

Bağımlılık tüm gerçekleriyle Doktor Geldi’nin yeni bölümünde anlatılıyor! “Halit Yerebakan’la Doktor Geldi” hafta içi her gün 09.00’da Star’da!