Ünlü profesörden ezber bozan 'İstanbul' açıklaması! "7.4'lük deprem senaryoları..."

Deprem Bilimci Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'dan beklenen Marmara depremiyle ilgili dikkat çeken açıklamalar geldi. Gemlik'te meydana gelen depremler sonrası 'deprem' yeniden gündem olurken Prof. Dr. Üşümezsoy, Marmara'nın kuzeyindeki fayın ölü olduğunu aktararak, asıl fayın Yalova'nın Çınarcık bölgesinin önlerinden geçtiği aktardı.

Ünlü profesörden ezber bozan 'İstanbul' açıklaması! "7.4'lük deprem senaryoları..." - Sayfa 1

Marmara Denizi'nde olan 5.1 ve 4.2'lik depremler sonrasında gözler beklenen Marmara depremine çevrildi. Deprem Bilimci Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, beklenen depreme ilişkin dikkat açıklamalarda bulundu.

16
Ünlü profesörden ezber bozan 'İstanbul' açıklaması! "7.4'lük deprem senaryoları..." - Sayfa 2

Asıl fayı açıkladı
Deprem uzmanlarının uzun yıllardır 'İstanbul'da 7'nin üzerinde deprem bekliyoruz' açıklamalarını değerlendiren Prof. Dr. Üşümezsoy, Marmara Denizi'ndeki fayın ölü bir fay olduğunu aktardı. Asıl fayın Yalova'nın Çınarcık bölgesinin önlerinden geçtiğini belirten Prof. Dr. Üşümezsoy, "Hiçbir zaman Kuzey Marmara kenarından giden bir fayımız söz konusu değil." dedi.

26
Ünlü profesörden ezber bozan 'İstanbul' açıklaması! "7.4'lük deprem senaryoları..." - Sayfa 3

İstanbul için 7.4'lük deprem senaryolarının çöpe atıldığını söyleyen Prof. Dr. Üşümezsoy, "1894'te olan deprem 1766'dan 4 kat daha şiddetli deprem niye onu görmüyorlar. Üstelikte tam İstanbul dediği yerde niye görmüyorlar. O zaman 250 yılda bir deprem oluyordu 250 yıldan beri deprem olmuyor deprem ele kulağında deme lafını çöpe attığı için" ifadelerini kullandı.

36
Ünlü profesörden ezber bozan 'İstanbul' açıklaması! "7.4'lük deprem senaryoları..." - Sayfa 4

"Adalar fayı niye kırılmaz?"
"Adalar fayı niye kırılmaz?" sorusunu da cevaplandıran Prof. Dr. Üşümezsoy şu şekilde cevap verdi:

46