Magazin
02 Ara 2018 09:15 Son Güncelleme: 02 Ara 2018 15:37

Ünlü oyuncuya açık elbise davası! 5 yıl hapis...

Mısır'da 45 yaşındaki oyuncuya film festivalinde giydiği elbise nedeniyle dava açıldı.

Mısır'da 45 yaşındaki oyuncuya film festivalinde giydiği elbise nedeniyle dava açıldı. Rania Yusuf 5 yıl hapis cezası ile karşı karşıya kalabilir.

Mısır'da Rania Yusuf adlı oyuncunun kamu ahlakına aykırı davranmak suçlamasıyla yargılanacağı bildirildi. 45 yaşındaki Yusuf'a yönelik dava, Kahire'de düzenlenen bir film festivalinin kapanış töreninde bacaklarını gösteren transparan bir elbise giymesinin ardından açıldı. 

DW Türkçe'nin aktardığına göre, bir grup genç avukatın başvurularının ardından açılan davanın görülmesine 12 Ocak'ta başlanacak. Eğer suçlu bulunursa Yusuf'un 5 yıl hapis cezası alabileceği belirtiliyor.

Yusuf'a yönelik dava Mısır'da tartışma yaratmış durumda. "Elbise giymeyi unutmuş ya da festivale yetişmek için acele etmiş" diyen Mısırlı milletvekili Said Hasassein konuyu parlamentonun gündemine taşıyacağını duyurdu. 

Mısır basınına konuşan Yusuf ise "Kahire Festivali gibi uluslararası festivallerde cesur elbiseler giymek normal bir şey" sözleri ile tepkisini dile getirdi. Mısırlı oyuncu, "Dünya artık daha açık. Teknoloji sayesinde herkes moda trendlerini görebiliyor" diye ekledi.