Gündem
21 Mar 2015 13:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:08

Ünlü oyuncudan Şener Şen'e şok tepki; Sözlerini acıklı buldum...

Oyuncu Zuhal Olcay Şener Şen'in açıklamaları ile başlayan sanatçı ve politika ilişkisine dair tartışmaya katıldı. Olcay Şener Şen açıklamasını, 'düşündürücü ve acıklı' bulduğunu söyledi.

Hürriyet gazetesinden Onur Baştürk'e bir röportaj veren Zuhal Olcay'ın konuyla ilgili soruları yanıtladı.

En son Berkin Elvan için Sanat Meclisi’nin hazırladığı toplu videoda diğer sanatçılarla birlikte yer aldınız. Bu yüzden hedef gösterildiniz. Güncel ve politik konularda duyarlı olduğunuzu biliyorum.

İnsanların geçmişteki haksızlıkları unutmaması gerektiğine inanıyorum. Bunların yeniden tekrarlanmaması için. Dahası, en tepemizdekinden en aşağıdakine kadar hepimizin vicdan musluklarını açması lazım. Böyle olmaz. Toplum olarak çok gerideyiz. Bütün bu sancılar bu yüzden yaşanıyor. Bunların yaşanması gerekiyor. Ama bu süreçler suçsuz, günahı olmayan insanların ölerek bedel ödemesini gerektirmiyor.

Sosyal medya bu anlamda iyi mi? Bir yandan insanları duygusal anlamda örgütlüyor gibi görünüyor...

Yok, ben sosyal medyayı hiç ciddiye almıyorum ya. Sosyal medyadaki birliğin toplumsal bir güce dönüştüğünü görsek, tamam. Ama bunu görmüyoruz. Sadece evlerimizden, güvenli ortamlarımızdan bir şeyler yazıp, “Hah bugün de görevimi yaptım” deyip huzur içinde uyuyoruz. Bir de geçenlerde şuna takıldım; Şener Şen demiş ya, “Ben eylemlere vakit ayıramayacak kadar sinemayı çok seviyorum” diye. Kendini yanlış mı ifade etti acaba diye düşündüm. Çok düşündürücü bir yanıt ve acıklı. Peki Picasso’yu, Sartre’ı, Marlene Dietrich’i ya da günümüzden Sean Penn’i nereye koyacağız? Picasso meşhur Guernica tablosunu yapmış ama faşistlere karşı lafını da söylemiştir.

Hürriyet