Magazin
13 Ağu 2020 15:48 Son Güncelleme: 13 Ağu 2020 15:53

Ünlü oyuncudan İstanbul Sözleşmesi pankartı

Ünlü oyuncu Deniz Baysal Yurtçu, Change.org’daki İstanbul Sözleşmesi Uygulansın kampanyasına destek verdi. Deniz Baysal, “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” yazılı pankartla çekilmiş fotoğrafını paylaşırken bir çağrıda bulundu.

Ünlü oyuncu Deniz Baysal Yurtçu, Change.org’daki İstanbul Sözleşmesi Uygulansın kampanyasına destek verdi. Deniz Baysal, Kampanyaya imza atan 450 binin üzerinde kişiye gönderdiği e-posta’da “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” yazılı pankartla çekilmiş fotoğrafını paylaşırken, kampanyanın daha fazla paylaşılması için çağrıda bulundu.

Deniz Baysal, resmi adı “Kadına Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi” olan İstanbul Sözleşmesi’de verdiği destekle ilgili e-posta’da şu ifadelere yer verdi:

“Merhaba, ben Deniz Baysal.

Sizler gibi ben de, Kadına Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi için imzalanan İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkmak için Change.org/istanbulsozlesmesi adresindeki kampanyayı imzaladım. Kampanyada yarım milyona yaklaştık, tam 451.611 kişi olduk, çoğalıyoruz ve birlikte çok güçlüyüz.

Ancak hala acı haberler almaya devam ediyoruz. Sadece Temmuz ayında 36 kadın erkekler tarafından öldürüldü. 11 şüpheli kadın ölümü var. Bu haberleri aldıkça kahroluyorum, dayanamıyorum, kabullenemiyorum. Artık bunlara bir dur demeliyiz, normalleştirmemeliyiz, artık bir kişi daha eksilmemeliyiz. Mücadelemiz daha da güçlenmeli, çoğalmalıyız. Kadına yönelik şiddete karşı kararlı adımlar atılana kadar asla vazgeçmemeliyiz. Biliyorum ki sayımız bu kampanyadaki imza sayısından çok daha fazla.

Eğer bu mektubumu okuduysan sen de İstanbul Sözleşmesi’ne destek verdiğini gösteren pankartınla fotoğrafını çekerek kampanyayı paylaş ki sayımız çoğalsın. Fotoğraf için vaktin yoksa doğrudan kampanyayı paylaşabilirsin.”

Yurt dışından da destek geldi

Change.org’da Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi’nin başlattığı ve İstanbul Sözleşmesi’nin etkin şekilde uygulanmasını talep eden kampanyaya bugüne dek 450 binin üzerinde kişi imza attı.

Kampanyayı, farklı ülkelerden kadın hareketleri de destekledi. Kampanya İngilizce, Fransızca, ve İtalyanca dillerine çevrildi.