Gündem
09 Tem 2012 08:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:53

ÜNLÜ OYUNCU OYA BAŞAR'A 2 MİLYON DOLARLIK ŞOK!

Oya Başar'ın iki villa yaptırmak için anlaştığı firma tarafından dolandırıldığı iddiasında şok gelişme!

Ünlü tiyatrocu Oya Başar’ın Sarıyer’de iki villa yaptırmak için anlaştığı firma tarafından dolandırıldığı iddiasına takipsizlik kararı verildi. Şokta olan Başar “40 yıllık emeğim var, çocuklarımın hakkını yedirmem” dedi.

Oyuncu Oya Başar, Oğuz İnşaat’ın sahibi Mehmet Oğuz Güney ve ortağı Dilek Güney tarafından dolandırıldığını belirterek 3 ay önce savcılığa başvurmuştu. Başar, Sarıyer’de 1 milyon 680 bin liraya iki adet villa yapımı için sözleşme imzaladığı Güney’in villaları teslim etmediği gibi, Bebek’te 2 milyon 200 bin dolara satılan dairesinden arta kalan parayı da vermediğini öne sürmüştü.

Savcılığa şikayette bulunan Oya Başar umduğunu bulamadı. Savcılık şüphelililer hakkında ‘dolandırıcılık’ iddiasına takipsizlik kararı verdi. Ayrıca savcılık Küçük Bebek’teki Oya Başar’a ait konutun satışından elde edilen paradan geriye kalan 149 bin doların iade edilmemesi ve iki villanın tapu kayıtlarının Başar’a devredilmemesinin hukuki anlaşmazlık kapsamında kaldığı ve bu anlaşmazlığın ise ilgili hukuk mahkemelerince veya icra dairelerince icra takibine konu olabileceği ifade edildi.

Kararda ortağı Dilek Güney’in de söz konusu olayla bir ilgisi olmadığı belirtilerek her iki şüpheli hakkında kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiği belirtildi. Savcılığın takipsizlik kararına çok şaşıran Oya Başar ise “Adalete inancım yine de sonsuz. Ne olursa olsun bu işin peşini asla bırakmayacağım. Avukatım karara hemen itiraz edecek. Ben bu parayı bir gün de kazanmadım. Bu parada 40 yıllık emeğim var, çocuklarımın hakkını kimseye yedirmem” dedi.