Magazin
09 Haz 2023 00:12 Son Güncelleme: 09 Haz 2023 00:17

Ünlü oyuncu Fikret Kuşkan’a İtalya'dan En İyi Aktör ödülü

İtalya’nın gerçekleştirilen uluslararası film festivali Oraest’te oyuncu Fikret Kuşkan En İyi Aktör seçildi.

Hamit İzol’un aynı isimli kitabından uyarlanan "Roza" filmi, İtalya'da düzenlenen Ora!Fest Uluslararası Film Festivali'nde Fikret Kuşkan'a En İyi Aktör ödülünü getirdi.

Çekimleri geçtiğimiz aylarda tamamlanan Hamit İzol’un aynı isimli kitabından uyarlanan "Roza" filminin festival yolculuğu başladı.

Yapımı Akiz Yapım’a ait filmin genel koordinatörlüğünü Irmak Çığ Erlertürk, yönetmenliğini Mustafa Kotan üstlenirken senaryosunu Sultan Turan Kızılay kaleme aldı.

NTV'nin haberine göre, mevsimlik işçi olarak Urfa’dan Mersin’e göç eden bir ailenin dramını aktaran "Roza" filmi için sevindirici haber İtalya’dan geldi.

İtalya’nın Puglia bölgesinde gerçekleştirilen Ora!Fest Uluslararası Film Festivali 3-7 Haziran tarihinde gerçekleştirildi.

"Roza" filmindeki performansıyla usta oyuncu Fikret Kuşkan En İyi Aktör ödülüne layık görüldü.

KADRODA KİMLER VAR?

Eğitimsizliğin, ekonomik sıkıntıların ve törenin nasıl yıkıcı etkileri olduğunu gözler önüne seren filmin kadrosunda Belçim Bilgin ve Fikret Kuşkan ile birlikte Bahar Şahin, Burak Sevinç, Deniz Bolışık, Ümit Çırak, İzzet Yüksek, Berk Bakioğlu, İrem Sultan Cengiz, Ayça Kuru, Hasan Balay yer alıyor.