Magazin
18 Eyl 2011 13:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:49

ÜNLÜ OYUNCU EŞİNDEN BOŞANDI!

“Gümüş” dizisiyle ünlenen oyuncu Songül Öden, 9 yıllık eşi tiyatrocu Canberk Uçucu'dan ayrıldı.

Tiyatrocu Canberk Uçucu ile oyuncu Songül Öden, 6 Eylül 2002’de evlendi. Çift 2007’ye kadar mutlu bir birliktelik yaşadı. 2007’nin Ağustos ayında Şişli 1. Aile Mahkemesi’ne başvuran Öden, Uçucu’ya hem “boşanma” hem de “evden uzaklaştırma” davaları açtı. Öden, ayrı ayrı açtığı davaların dilekçelerinde, eşini “içkici”, “sinirli” ve “agresif” bir kişiliğe sahip olmakla suçladı. Vatan'ın haberine göre, mahkeme, ilk olarak Uçucu’nun 4 ay süreyle evden uzaklaştırılmasına karar verdi.

Boşanma süreci böyle devam ederken Öden, eşini, kendisine hakaret ve tehditlerde bulunmakla suçlayarak savcılığa da şikayet etti. Soruşturma sonunda Uçucu hakkında, 4.5 yıla kadar hapis istemiyle “kamu davası” açıldı. Mahkemede ifadesi alınan Uçucu, Öden’e hakaret ve tehditte bulunmadığını savunup, asıl kendisinin darp ve hakarete maruz kaldığını iddia etti. Mahkeme Uçucu’yu 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme ayrıca, Canberk Uçucu ’ya “İçki içtiğimi ne diye söyledin babama, senin bağırsaklarını düğümlerim, seni öldürürüm” diyerek eşi Songül Öden’i tehdit ettiği gerekçesiyle 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme bu cezayı da sanığın duruşmadaki hal ve davranışları ile geçmişteki halini dikkate alarak 5 ay hapis cezasına düşürdü. Uçucu ’ya verilen toplam 7.5 aylık hapis cezasını erteleyen mahkeme, sanığın 5 yıl denetime tabi tutulmasına hükmetti. Yaklaşık 4 yıldır olaylı bir biçimde süren dava, dün görülen karar duruşmasıyla son buldu. Mahkeme, taraf avukatlarının hazır bulunduğu duruşmada, meslektaş çiftin boşanmalarına hükmetti.