Gündem
05 Kas 2014 09:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:53

Ünlü oyuncu Deniz Çakır'a 2 yıl hapis istemi

'Yaprak Dökümü' dizisindeki Ferhunde rolüyle hafızalara kazınan oyuncu Deniz Çakır hakkında alkollü araç kullanmak suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı

'Aşkın Dili Yok' adlı dizide Kürt bir avukatı canlandıracak olan oyuncunun polis kontrolünde 2.44 promil alkollü çıkması nedeniyle ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu.  Deniz Çakır ise alkollü olmadığını ileri sürdü.

Habertürk'ten Hayati Arıgan'ın haberine göre ünlü oyuncu, geçtiğimiz 23 Mayıs gecesi İstanbul Beşiktaş'ta polis kontrolüne takıldı. Polislerin alkolmetre ile yaptıkları ölçümde 2.44 promil alkollü çıkan Çakır, karakola götürüldü. Oyuncu, aracına bindikten 15 metre sonra polislerin kendisini durduğunu belirterek, "Polisler beni durdurdu. Alkollü olduğumu söylediler. İtiraz ettim. Daha sonra karakola götürdüler'' dedi.
EHLİYETİNE 6 AY EL KONULDU
Çakır'ın ehliyetine 6 ay süreyle el konulurken, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı oyuncu hakkında 1.00 promilin üzerinde alkollü olduğu gerekçesiyle 'alkol ve uyuşturucu madde etkisi altındayken araç kullanmak' suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Çakır'ın davası önümüzdeki günlerde başlayacak.
YENİ DİZİDE FAİLİ MEÇHULLERLE MÜCADELE EDECEKTİ
'Aşkın Dili Yok' adlı dizide güzel yıldız, Kürt bir avukatı canlandırıyor. Kürtçe dersleri alan Çakır, dizide Kürtçe de konuşacak. Güzel oyuncu Deniz Çakır, Yiğit Özşener, Murat Ünalmış'ın başrollerini paylaştığı Aşkın Dili Yok adlı yeni dizinin çekimlerine başlandı.
Yapımcılığını Boyut Film'in üstelendiği dizinin çekimleri İzmir, Kuşadası, Şirince, Bitlis, Tatvan ve Van 'da gerçekleşiyor. Türkiye'de çeşitli devlet kademelerinde görev yapan memurların hayatlarını anlatan dizide Deniz Çakır acılı bir Kürt kadını olarak ekranlara gelecek.
Kocası faili meçhul cinayete kurban giden, İnsan Hakları Derneği'nin avukatlığını yapan bir kadını canlandıracak olan Çakır, aynı zamanda dizide Kürtçe de konuşacak. Dizinin yayınlanacağı kanalsa henüz belli değil.