Gündem
27 Mayıs 2020 10:49 Son Güncelleme: 27 Mayıs 2020 16:44

Ünlü musiki sanatçısının şüpheli ölümü! Denizde bulundu

Bursa’nın tanınmış simalarından ilahiyatçı yazar, Türk Musikisi Sanatçısı Mürşit Kavurmacı(53) Bursa’nın Mudanya ilçesindeki evinin yakınlarında denizde ölü olarak bulundu.

Olay, Bursa’nın Mudanya ilçesinde dün akşam 21.30 sıralarında meydana geldi. Tanınmış musiki sanatçılarından Mürşid Kavurmacı, yürüyüş yapmak için evinden çıktı. Kavurmacı, uzun bir süre dönmeyince, yakınları tarafından aranmaya başladı.

KAYALIKLARIN DİBİNDE BULUNDU

Yakınları, Mürşid Kavurmacı’yı, Çamlıbel mevkiindeki evinin 20 metre ilerisindeki denizin içinde, kayalıkların dibinde hareketsiz buldu. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Kavurmacı’nın hayatını kaybettiğini belirledi.

Mustafa Kavurmacı’nın cesedi savcının incelemesinin ardından otopsi için adli tıp morguna kaldırıldı. Sanatçının başında ve karnında yaralanmaların meydana geldiği iddia edilirken, yürüdüğü sırada dengesini kaybedip suya düşmüş olabileceği de tahmin ediliyor.

OĞLUNUN YEMİN TÖRENİNE GİDEMEDİ

Mürşid Kavurmacı’nın askerde olan oğlunun fotoğrafını paylaştığı mesajında, “Bayramda asker oğlumun hasreti vardı. Oğlum Alperen’in Manisa’daki yemin törenine tedbir gereği gidemedik. Onu göremeden doğrudan Şırnak Uludere’ye dağıtım yapıldı. O şimdi hala karantinada ve 70 günlük asker” ifadelerini kullanması dikkat çekti.

MÜRŞİD KAVURMACI KİMDİR?

Ünlü Mevlithan Mustafa Kavurmacı’nın oğlu olan Mürşit Kavurmacı, ilahiyat fakültesi mezunuydu. Bir süre imam hatiplik, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği de yapan Kavurmacı, tasavvuf musikisi icra ediyordu. 20 yıldır tasavvuf musikisi korosuyla birlikte programlar yapan sanatçının “Aşığım Cemaline” ve “Vakfı Seher” adlı albümleri bulunuyordu.

KAVURMACI'NIN ABİSİNDEN AÇIKLAMA

Mürşit Kavurmacı'nın abisi önceki dönem AK Parti Nilüfer Belediye Meclis Üyesi İsmail Hakkı Kavurmacı sosyal medya hesabından kardeşinin vefatı ile ilgili bir paylaşımda bulundu.

İsmail Hakkı Kavurmacı paylaşımında şunları dile getirdi;

'Değerli dostlar. Dün akşam kardeşim Mürşit Kavurmacı'nın vefatı ile içimize büyük bir acı düştü. Bu süreçte arayan herkese tek tek teşekkür ederiz. Yüreği sevgi dolu kardeşimin ne çok seveni varmış. Telefonlarınızı açamadığım için beni mazur görmenizi isterim. Konuşmak için henüz çok uygun durumda değilim. Cenaze için sizleri ayrıca bilgilendireceğiz. Muhtemelen Perşembe günü olacaktır. Bu arada vefatı konusunda sosyal medyada gerçek olmayan ve içimizi daha da acıtan haberler çıktığını üzülerek görüyoruz. Kardeşimin vefatı Çamlıbel Mahallesinde krize bağlı düşme neticesi bir durumdur. Bunun dışında haberlere tevessül etmemenizi isteriz. Allah hepinizden razı olsun. Dualarınızı bekleriz.'