Magazin
01 Tem 2014 10:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:23

Ünlü modacının isyanı; Denize donla giriyorlar!

Ünlü modacı Cemil İpekçi denize girdiği halk plajı ve evinin etrafındaki sokağın temiz olmamasından yakındı.

Cemil İpekçi, herkesin kimin cumhurbaşkanı seçimine kilitlendiğini ancak, en önemli konunun sağlık olduğunu belirtirken, "Halk plajında insanlar donlarla denize giriyor. O zaman ben de denize çıplak gireyim. Donla girmek ne demek? Belediye zabıtasının kontrol etmesi gerekir" dedi.

Böcek ısırması nedeniyle hastaneye kaldırılan ve tedavisinin ardından taburcu edilen Cemil İpekçi, kan tahlillerinde bir şey belirlenemediğini belirtirken dün akşam yeniden kontrol için Bodrum Devlet Hastanesi'ne geldi. Yarım saat hastanede kalan İpekçi çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cemil İpekçi, denize girdiği halk plajının ve evinin etrafındaki sokağın yeteri kadar temiz olmadığını savunarak bu durumdan şikayet etti. İpekçi, herkesin kimin cumhurbaşkanı seçileceği konusunun peşinde olduğunu öne sürerken şöyle dedi:

"Ama unutuluyor ki Cumhurbaşkanı kim seçilirse seçilsin en önemlisinin sağlığımız olduğunu düşünüyorum. Sahillerde belediyelerin çok dikkatli olması gerekiyor. Dünyanın her yerinde halka açık veya kapalı yeler yerler muhakkak sabaha karşı ilaçlanır. Çöpleri alıyorlar ama çöp tenekelerinin de temizlenmesi lazım, kokusu kalıyor."

"BEN DE ÇIPLAK GİREYİM"

Kumbahçe halk plajında denize girdiğini anlatan İpekçi, şöyle devam etti:

"Deniz kenarında oturanlar da dikkat etsin. Son derece sinirli ve kızgınım. Halkımız da temiz değil. Yiyor, içiyor çöpünü orada bırakıyor. Halk plajındayız, insanlar donlarla denize giriyor. Halk plajıymış. O zaman ben de denize çıplak gireyim. Donla girmek ne demek? Belediye zabıtasının kontrol etmesi gerekir. İlla seçim mi olması lazım. Kendi kardeşim olsa kabul etmiyorum. Buradan herkesi davet ediyorum. Lütfen o belediye çöp tenekeleri yıkanmıyorsa onun protestosunu yapsınlar. Lütfen denize girdikleri yerler temizlenmiyorsa onun protestosunu yapsınlar. Yanlarındaki çöp atıyorsa onu uyarsınlar. İktidarlar değişip yaşayabiliriz ama hastalıklarla yaşamamız mümkün değil."

"BİR MEYDAN İÇİN PROTESTO YAPTILAR SAĞLIKLARI İÇİN YAPMIYORLAR"

Cemil İpekçi, gösterdiği kolunun 'Davul gibi' şiştiğini kontrol için hastaneye gelmeye devam edeceğini anlatırken, şunları ekledi:

"Zehirlenip; anında alerjik bünye olsa ölebilirsin de. Herkes 'Cumhurbaşkanı kim seçildi, iktidara kim geldi?' dendinde. Kim gelirse gelsin, biz adam olmadıktan sonra, normal şeylere protesto koymadığımız sürece hangi iktidar gelirse gelsin yine aynı şeyler olacak. Hastaneye geliyorsunuz. Ben bir vatandaşım ve emekliyim. Şöhret olabilirim. Ama emekliyim niye özel hastaneye gideyim? Senelerdir sigortamı ödemişim tabii ki devlet hastaneme geleceğim. Doktorlar da, hemşireler de çok iyi. Ama verilen imkan sanki kasaba hastanesi gibi. Bir meydan için dünya protestosu yaptılar, haklılar ama sağlıkları, eğitimleri için yapmıyorlar. Nasıl bir milletiz. Onun için son derece üzgünüm ve sinirliyim. İktidarla muhalefette işim yok."