Gündem
12 Eki 2014 11:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:48

Ünlü medya yöneticisinden Leman Sam'a dava!

Beyaz TV Genel Yayın Koordinatörü Osman Gökçek, Kurban Bayramı'nda çok tartışılan açıklamalara imza atan Leman Sam'ı savcılığa şikayet etti.

Sanatçı Leman Sam, Kurban Bayramı'nda yaptığı "Kurban kesenle IŞİD aynı" açıklamalarıyla tepki toplamıştı.

Kurbanların kesildiği gün olan Kurban Bayramı'nın ilk günü bu açıklamayla bir anda gündeme oturan Sam'a kızı Şevval Sam destek olurken toplumun önemli bir bölümü ise karşı çıkmıştı.

OSMAN GÖKÇEK SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
Ardından bir de konseri iptal edilen Leman Sam bu kez savcılığa şikayet edildi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğlu olan Beyaz TV Genel Yayın Koordinatörü Osman Gökçek ünlü sanatçı hakkında suç duyurusunda bulundu.

İşte suç duyurusundaki o ifadeler:

T.C. Anayasas ı24. Madde Herkes, vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir. 14 üncü madde hükümlerine aykırı olmamak şartıyla ibadet, dini ayin ve törenler serbesttir. Kimse, ibadete, dini ayin ve törenlere katılmaya, dini inanç ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz; dini inanç ve kanaatlerinden dolayı kınanamaz ve suçlanamaz.

"Benim için IŞİD ile masum bir hayvanın boğazına bıçak dayayan aynı duygudadır. IŞİD beni şaşırtmıyor" sözleriyle Leman Sam inanç ritüelini aşağılamıştır.

TCK 216 madde kapsamında halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmiş, halkın bir kısmını aşağılamıştır.