Gündem
06 Tem 2013 08:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:16

ÜNLÜ MEDYA PATRONUNA DOĞALGAZ MÜJDESİ

Kanaltürk ve Bugün Gazeteleri'nin sahibi Akın İpek'in enerji şirketi ciddi miktarda doğalgaz buldu..

İpek Doğal Enerji  Koza-1 petrol arama kuyusundaki sondaj faaliyeti esnasında bir çok metrajda yüksek oranda doğalgaz okuması kaydedildiğini duyurdu. Açıklama sonrası tavan seviyeye yükselen İpek Doğal Enerji hisseleri günü yüzde 9.94 primle 3.65 liradan kapattı.

Şirketten KAP'a yapılan açıklamada ayrıca, kuyu tamamlama çalışmaları kapsamında yapılan testlerde 4,030 metre civarında petrol ve 4,050 metre civarında kondenseyte (yüksek kaliteli petrol) rastlandığı ifade edildi.

Kalitesi kantitatif olarak ta tespit edilmiş olan bu  hidrokarbon üretiminin, ekonomik getirisinin limitli olduğunun hesaplandığı belirtilen açıklamada, üretimin artırılması ve ekonomik miktara ulaşabilmek için hem geleneksel kuyu tamamlama yöntemleri hem de geleneksel olmayan yöntemler üzerinde çalışıldığı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, şirketin bir diğer arama kuyusu olan İpek Koza-1'in sondajında jeolojik ve tektonik sebeplerle problem yaşandığı; kuyuda ilerleme sağlanamadığı için yüzey lokasyonu az miktarda kaydırılarak sondaja yeniden başlandığı belirtildi.

Açıklamaya göre, bugün itibarıyla sondaj 1,800 metrede başarı ile devam ederken, yaklaşık 3,000 metre civarında hedeflenen rezervuar seviyeye girilecek.