Magazin
09 Mar 2016 11:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:23

Ünlü manken Kadınlar Günü için tanınmayacak hale geldi, bu pozu verdi! (Medyaradar/Özel)

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde İnstagram’ın beğeni toplayan karelerinden birisi, bir dönem alanlarında ses getiren isimler arasında yeralan iki kişinin pozu oldu.

Bu ikiliden biri televizyonların erkek haber sunucuları arasında öne çıkan gazeteci Fuat Kozluklu, diğeri de 1990 yılında Türkiye 2.Güzeli seçilen oyuncu ve manken Eyşan Özhim idi.

Kozluklu ile Özhim, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla etkinlik düzenleyen İstanbul Aydın Üniversitesi’nde karşılaştılar. İlk kez karşı karşıya gelen Fuat Kozluklu ile Eyşan Özhim, birbirlerine sarılıp şakalaşıp hatıra fotoğrafı çektirdiler.



Oyuncu-model Eyşan Özhim, kadınların yaşadığı sorunlara erkek bakış açısıyla değinen İstanbul Aydın Üniversitesi’ndeki ‘’Dünya Kadınlar Gününde Erkek Aklıyla Kadın’’ söyleşisine Eyşan Özhim’in canlandırdığı Hatice tiplemesiyle eşlik etti.



İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Uygulamaları ve Araştırmaları Merkezi, İAÜ Kadın Araştırmaları Koordinatörlüğü, İAÜ Türkiye Araştırmaları ve Uygulamaları Merkezi işbirliğiyle düzenlenen “Dünya Kadınlar Gününde Erkek Aklıyla Kadın” söyleşisinin moderatörlüğünü İAÜ Türkiye Araştırmaları ve Uygulamaları Merkezi Başkanı ve İAÜ Kadın Araştırmaları Koordinatörü Öğretim Görevlisi Zeynep Banu Dalaman yaptı.

24. Dönem Milletvekili, sanatçı Berhan Şimşek, Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Yalçın Bayer, tiyatro yönetmeni ve oyuncusu İAÜ Öğretim Üyesi Prof. Mehmet Birkiye, İAÜ Öğretim Üyesi, Felsefeci Yrd. Doç. Dr. Hakan İşözen erkekteki kadın algısını ve farklı bakış açılarına ilişkin görüşlerini dile getirdiler.

Etkinliğin sonunda ise moderatör Zeynep Banu Dalaman ile Eyşan Özhim tarafından ‘’Eşitlikten Farklılığa Kadın Hareketi’’ isimli bildiri okundu.



Etkinlikte, canlandırdığı Hatice karakteriyle yer alan oyuncu-model Eyşan Özhim bu karakterin nasıl ortaya çıktığını ve amacını ‘Hatice olarak’ şu şekilde anlattı:

‘’Bundan 4 sene evvel Hatice olarak doğdum. Nedeni ise Eyşan ablamın kendisine yapılan zihinsel, fikirsel baskılara dayanamayıp beni ortaya çıkarmasıydı. Ben şiddete ve baskıya karşı eylem yapan Hatice olarak ne söylemek istersem çok kolay bir şekilde ifade edebiliyorum. Ancak bu sözleri Eyşan ablam söylediği zaman sadece çok güzel bir kadın olduğu için dinliyorlar. İnsanlar boyuyla, kilosuyla daha çok ilgileniyorlar. Bu yüzden de söyledikleri bir kulaktan giriyor diğer kulaktan çıkıyor. Ama o sözleri Hatice olarak söylediğim zaman hafızalarda kalıyor. O yüzden bu etkinliğe de Hatice olarak geldim. 4 senedir bütün kadınların arkasındayım ve kadınlarla ilgili bütün eylemlere katılıyorum’’.

Konuşmaya Eyşan Özhim olarak devam eden ünlü oyuncu, ‘’Kadın hakları, şiddet ve savaşla ilgili her türlü konuşmaya, eyleme Hatice’yi gönderiyorum. Çünkü o dikkat çekmek istediği noktaları herkesi gülümseterek anlatıyor. Onun söyledikleri, dinleyenler tarafından daha fazla sempati ile karşılanıyor. İnsanlar birbirine ön yargı ile yaklaştığı için herkes bir şeyler söylüyor. Ben de böyle bir farkındalık oluşturmak istiyordum o yüzden Hatice karakteri ortaya çıktı. Çıktığı günden beri de ne yapmak, ne söylemek istediğini gayet güzel anlattı’’ ifadelerinde bulundu. Kadınlar Günü ile ilgili de bir mesaj veren Özhim, ‘’8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun. Tüm kadınlarımızın her günü kutlu olsun. Tüm insanlarımızın kadın erkek hiçbir ayrım olmadan bütün insanların, ‘’İnsanlık Günü’’ kutlu olsun’’ dedi.



MEDYARADAR/ÖZEL