Gündem
28 Oca 2016 12:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:19

Ünlü manken Erdoğan'a hakaret davasında ifade verdi: Pişmanım

Merve Büyüksaraç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Başbakan olduğu dönemde sosyal medyadan yaptığı paylaşımla hakaret ettiği iddiasıyla hakim karşısına çıktı.

Eski Türkiye güzeli Merve Büyüksaraç hakkında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Başbakan olduğu dönemde sosyal paylaşım sitesi Instagram hesabı üzerinden hakaret ettiği iddiasıyla açılan davanın görülmesine devam edildi.

İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Merve Büyüksaraç ve taraf avukatları hazır bulundu. ‘Ustanın şiiri’ adlı şiiri paylaştığı için ‘Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret’ten 1 yıl 5 aydan, 4 yıl 5 aya kadar hapsi istenen Büyüksaraç, mahkemede ilk kez savunma yaptı.

RESİMLER VE ŞİİRLER KENDİME AİT DEĞİL

İddianamenin okunmasının ardından konuşmaya başlayan Büyüksaraç, “Bu iddianamede okumuş olduğunuz Ustanın Şiiri sosyal medyada 960.000 kere tıklanmış bir şiirdir. Benim, anlatmış olduğunuz iddianamedeki paylaşımlarımı başka kişiler de paylaşmıştır. Ben de bu nedenle alıntı yaparak paylaştım. İddianamede belirtmiş olduğunuz söz konusu resimler ve şiirlerin yanındaki yorumlar kendime ait değildir.” dedi.

İŞTE MERVE BÜYÜKSARAÇ

Erdoğan’a hakaret etmediğini belirten Büyüksaraç, pişman olduğunu ve duruşmalardan vareste tutulmak istediğini kaydetti.

Duruşma, karara ilişkin ek savunma süresi verilerek ertelendi.