Polemik & Kulis
07 Oca 2016 09:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:17

Ünlü köşe yazarına gece yarısı ataması! İşte yeni görevi

7 Haziran'da vekil seçilen ancak 1 Kasım'da aday gösterilmeyen Doç. Dr. Hüseyin Yayman hangi göreve getirildi?

Adalet ile Kültür ve Turizm bakan yardımcılıklarına dün gece yarısı atamalar yapıldı. Doçent Dr. Hüseyin Yayman Kültür ve Turizm Bakan Yardımcılığı'na getirildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararına göre, Adalet Bakan Yardımcılığı'na Bilal Uçar, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcılığı'na Doç. Dr. Hüseyin Yayman getirildi.

HÜSEYİN YAYMAN KİMDİR?
Hüseyin Yayman, 1969 Yılında Hatay Kırıkhan'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Hatay Kırıkhan'da tamamlayan Yayman, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu.

Hacettepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisans yaptı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde 'Türkiye'nin İdari Reform Tarihi' isimli doktora teziyle kamu yönetimi ve siyaset bilimi doktoru ünvanını aldı.

Türk siyasal hayatı alanında akademik kariyer yapan Doç. Dr. Hüseyin Yayman Gazi Üniversitesi, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümünde öğretim üyesi olmasının dışında çeşitli araştırma şirketlerinde de görev yaptı.

Yayman, doktorasını tamamladıktan sonra bir süre ANAR ve SETA'da danışman/araştırmacı/uzman olarak çalıştı.

Başta AK Parti olmak üzere, Türk siyasal hayatı, milliyetçilik ve Kürt sorunu konusunda akademik/bilimsel çalışmalarına devam eden Yayman evli ve iki çocuk babasıdır.

Üniversitedeki akademik çalışmaları yanında bir süre gazetelerinin yorum sayfalarında siyasal analizler yazan Hüseyin Yayman, yakın zamanda Hürriyet Gazetesinden, Vatan Gazetesine transfer oldu. Yayman, çözüm süreci kapsamında başlatılan Akil İnsanlar Heyetinde yer aldı.

Hüseyin Yayman 7 Haziran Seçimlerinde AKP'den İstanbul milletvekili seçilmişti.

Birinci baskısı SETA Vakfı yayınları arasında çıkan Türkiye'nin Kürt Sorunu Hafızası isimli çalışması bulunan Hüseyin Yayman'ın yayınlanmış bazı eserleri şu şekildedir:

Türkiye'nin İdari Reform Tarihi (Turhan Yayınevi),
Kürt Meselesi Nasıl Çözülmez (Demokratik Çözümden Milli Birlik Projesine) (Birey Yayıncılık)
Türkiye'nin Kürt Sorunu Hafızası(3.Baskı, Doğan Kitap),
Türkiye'de Kamu Yönetimi (2. Baskı Nobel Yayınevi),
Yönetim Bilimi (9. Baskı Nobel Yayınevi),
Mahalli İdareler (3. Baskı Nobel yayınevi),
İnsan Kaynakları Yönetimi, (6. Baskı Nobel yayınevi)
Türkiye'nin Açılım Politikaları(Meydan yayınevi).