Televizyon
28 Nis 2015 11:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:30

Ünlü komedyen Mehmet Öz’ü topa tuttu: Sen TV tarihinin en kötü doktorusun

HBO kanalında yayınlanan Last Week Tonight programının sunucusu John Oliver, sert bir dille eleştirdiği Öz'ün televizyona çıkıp apaçık yalan söylediğini vurguladı.

Ünlü İngiliz komedyen John Oliver, Amerikalı bir grup hekimin sahtekar ve şarlatan ilan edip Columbia Üniversitesi'nden atılmasını istediği Doktor Mehmet Öz'ün televizyona çıkan en kötü doktor olduğunu söyledi.
ABD'de 'Dr. Oz Show'la şöhreti yakalayan Mehmet Öz'ün tanıttığı 'mucizevi' yeşil kahve çekirdeği zayıflama haplarının yasaklanmasının ardından Öz'e tepkiler sürüyor. Son olarak HBO kanalında yayınlanan Last Week Tonight programının sunucusu John Oliver, sert bir dille eleştirdiği Öz'ün televizyona çıkıp apaçık yalan söylediğini vurguladı.
İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ EKRANDAN YALAN SÖYLEMENE İZİN VERMEZ
Mehmet Öz'ün bilimsel olarak birçok konuda haksız olduğunu belirten Oliver, "Anayasa'nın ilk maddesi hükümet sansürünü engeller, bu kadar. Bu madde senin prestijli bir özel üniversitedeki pozisyonunu garanti edip ve televizyona çıkıp insanlara yalan söylemene izin vermez. Bu madde senin televizyonda canın ne isterse söyleyebileceğin anlamına da gelmez" dedi.
'NASIL İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ MUHTEŞEM DEĞİL Mİ?'
Mehmet Öz'ün televizyona çıkmış en kötü doktor olduğunu söyleyen Oliver, "Katherine Heigl'i de sayıyorum. Sen Katherine Heigl'den daha kötü olmak ne demek biliyor musun? Sen aynı zamanda 'yılan yağı dispanseri'nin yakışıklı olarak kabul gören sirk müdürüsün ve yedi tane sahte insan dışkısıyla şov yapsan bile sahnedeki en büyük b.k, programın adında yer alıyor" ifadelerini kullandı.
John Oliver sözlerini "Nasıl, ifade özgürlüğü gerçekten muhteşem değil mi?" diyerek bitirdi.