Kültür Sanat
08 Haz 2023 17:14 Son Güncelleme: 08 Haz 2023 17:21

Ünlü komedyen hayatını kaybetti

Gece kulübü performanslarıyla tanınan ünlü Amerikalı komedyen Pat Cooper, 93 yaşında hayatını kaybetti.

İtalyan asıllı Amerikalı komedyen Pat Cooper, 93 yaşında öldü.

Acı haberi eşi Emily Conner duyurdu. Cooper'ın Las Vegas'taki evinde öldüğü açıklandı.

Atlantic City'den Las Vegas'a kadar gece kulüplerinde gösterdiği komedi performansıyla tanınan Copper, Ginger Rogers ve Frank Sinatra gibi kalburüstü isimlerle birlikte sahne aldı.

Bir keresinde istediği şakayı yapmadığı için Frank Sinatra tarafından kovduruldu. İkili bir daha da birlikte çalışmadı.

1996 yılında ünlü sitcom Seinfeld'in The Frias Club bölümünde boy gösteren ünlü komedyen daha sonra daha çok Manhattan'da boy gösterdi.

Howard Stern'in radyo programında da yer alan Cooper, Analyze This ve Analyze That filmlerinde Salvatore Masiello karakterini canlandırdı. Ayrıca Martin Scorsese'nin Casino filminde ise kendisine 3 satır diyalog verildiği için oynamayı reddetti.

ÜNLÜ ŞOVMEN ÜZERİNE İŞEMİŞTİ!
2011 yılında How Dare You Say How Dare me!: An Autobigraphy of a Life in Comedy adlı anı kitabını yayınladı. Bu kitabında ünlü televizyoncu ve oyuncu Johnny Carson'ın sarhoş haldeyken New York'taki bir gece kulübünün tuvaletinde yanlışlıkla üzerine işediğini bu yüzden de bir daha The Tonight Show'a hiç çıkmadığını yazdı. Carson için "İyi bir adam değil, onu hiç sevmedim" demişti. 

Kendisini yarı ünlü olarak tanımlayan ve hiperaktifliğiyle bilinen Cooper, "Ben bir Rodney Dangerfield değilim. Bob Hope değilim. Tutarlı bir oyuncuyum. Ama ben Rodney'nin hiç olamayacağı kadar mutluyum" demişti.

ETİKETLER
#Pat Cooper #komedyen