Gündem
16 Kas 2010 15:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:48

ÜNLÜ KEDİ GARFIELD BU KEZ GAZİLERİ KIZDIRDI!

Dünyanın en ünlü kedisi Garfield'ın Gazileri Anma Günü yayınlanan esprisi yüzünden gazilerden özür dilemek zorunda kaldı.

Karikatürist Jim Davis, bazı gazilerin saldırgan bulduğu Garfild espirisi için, geçtiğimiz perşembe günü özür diledi.
Tüm ülkede, gazetelerde ’Gazileri Anma Günü’nde yayınlanan karikatürde bir örümcek, elindeki gazete kağıdıyla kendisini ezmek üzere olan Garfield’ı ikna etmeye çalışıyor. Örümcek, Garfield’a, eğer kendisini öldürürse "benim adıma her yıl bir anma günü düzenlerler" diyor.

Karikatürün son karesinde ise, bir örümcek-öğretmen, öğrencilerine "neden örümceklerin ’Milli Aptallar Günü’nü kutladığını biliyor musunuz" diye soruyor.

Davis, kendi websitesinde, karikatürün Gazileri Anma Günü’nde yayınlanacağını bilmediğini duyurdu. Aynı zamanda karikatürün yaklaşık bir yıl önce çizildiğini ve gazetenin bunu perşembe günü yayınlamasının "en kötü zamanlama" olduğunu da belirtti.

Davis, "Karikatürün, bu kadar önemli olan Anma Günü’yle hiçbir ilgisi yok" şeklinde konuştu.

Bu arada, Davis’in erkek kardeşinin Vietnam savaşı’nda görev aldığı, oğlunun da Irak ve Afganistan’da savaşan deniz kuvvetlerinde asker olduğu öğrenildi. Ünlü karikatürist, gazilerin hizmetlerine minnettar olduğunu, yaptığı espirinin kasıtlı olmadığını söyledi.


ETİKETLER
#garfield #gaziler