Gündem
29 Oca 2014 12:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:54

Ünlü isimlere mahkemeden büyük şok!

Oyuncular Kenan İmirzalıoğlu, Sarp Apak, Engin Günaydın, Hakan Yılmaz, Ersin Korkut gibi ünlü isimlerinde bulunduğu 53 şüpheliye büyük şok!

Oyuncular Kenan İmirzalıoğlu, Engin Günaydın, Sarp Apak, Hakan Yılmaz, Ersin Korkut ile şarkıcılar Mehmet Erdem ve Koray Candemir'in de aralarında bulunduğu 53 kişi hakkında "uyuşturucu madde ticareti yapmak" ve "uyuşturucu madde kullanmak ve bulundurmak" suçlarından hazırlanan 203 sayfalık iddianame mahkeme tarafından kabul edildi.
Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle görevli İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Uysal tarafından hazırlanan ve 6 ayda tamamlanan  soruşturmada 53 şüpheli, 21 Mayıs da TMK 10. maddesiyle görevli 23 Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

ŞİFRELİ UYUŞTURUCU ALIŞVERİŞİ
İddianamede şüphelilerin teknik takibe yakalanmamak için şifreli konuştuğu belirtildi. Buna göre şüphelilerin esrar isterken "Klaragis",  "Süt" ve "papatya"gibi şifreleri kullandığı kaydedildi. İddianamede şüphelilerin birçoğunun içici olduklarını belirttikleri vurgulandı.

ŞÜPHELİLER DAĞTAŞ VE ÇARDAK SUÇ ÖRGÜTÜ KURMAKLA SUÇLANDI
Şüpheliler Fırat Dağtaş'ın, "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak", "örgüt faaliyeti içinde uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçlarından
9,5 yıl ile 28,5 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılması istendi.  Şüpheli Ahmet Çardak'ın da, "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak", "örgüt faaliyeti içinde kokain ve eroin ticareti yapmak" ve "uyuşturucu madde kullanmak veya bulundurmak" suçlarından 13 yıl ile 38 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılması istendi.

ÜNLÜLERİN 6 YILDAN 17'YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ
Şarkıcılar Mehmet Erdem, Koray Candemir, Barış Güney ve Cihan Güçlü, yönetmenler Uluç Bayraktar ve Mehmet Can Karcı ile oyuncular Kenan İmirzalıoğlu, Engin Günaydın, Sarp Apak, Ersin Korkut, Gökçe Özyol, Murat Yıldırım, Eray Özbal, Cemil Büyükdöğerli,Duygu Yetiş, Kağan Razgırat, Onur Buldu,  Şahin Irmak, Murat Eken, Erdem Baş'ın da aralarında bulunduğu 32 şüphelinin, "uyuşturucu madde ticareti yapmak" ve "uyuşturucu madde kullanmak veya  bulundurmak" suçlarından 6 ile 17 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezasına çarptırılması istendi.

OYUNCU YILMAZ'IN 20 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ
Oyuncu Hakan Yılmaz'ın da, "çıkar amaçlı suç örgütüne yardım etmek" suçundan 1 ile 3 yıl, "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan 5 ile 15 ve "uyuşturucu madde kullanmak veya bulundurmak" suçlarından da 1 ile 2 yıl olmak üzere toplam 7 ile 20 yıl arasında değişen oranlarda hapisle cezalandırılması istendi. Diğer şüphelilerin de  "suç örgütü üyesi olmak", "uyuşturucu madde ticareti yapmak", "uyuşturucu madde kullanmak veya bulundurmak", "örgüt faaliyeti içinde uyuşturucu madde ticareti yapmak", "örgüt faaliyeti içinde kokain ticareti yapmak" 8 yıl ile 35 yıl arasında değişen oranlarda hapisle cezalandırılmaları istendi.

95 KİŞİ HAKKINDA TAKİPSİZLİK KARARI
Soruşturma kapsamında  aralarında Berrrak Tüzünataç, Engin Altan Düzyatan, İlker Aksum, Nehir Erdoğan Özge Özpirinççi'nin de bulunduğu 11 kişi ile açık kimliği tespit edilemeyen Cansu Dere'nin de aralarında bulunduğu 84 şüpheli hakkında uyuşturucu ticareti yapma, sağlama, suç işlemek amacıyla kurulan  örgüte üye olma suçundan kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildi. 14'ü tutuklu, 53 şüpheli 21 Mayıs Çarşamba günü 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkarak suçlamalara karşı ilk savunmalarını yapacak.