Ünlü isimler 17 gün ne yapacaklarını açıkladı

Dün başlayan ve bayram dahil 17 günü kapsayan "tam kapanma" sadece ekonomik değil psikolojik açıdan da insanları zorlayacak. Bilim insanından, yazarına sanatçısına kadar ünlü isimler bu süreçte neler yapacağını açıkladı. Hürriyet Gazetesi yazarı Fulya Soybaş, tam kapanma sürecinde ünlülerin neler yapacağını yazdı.

Ünlü isimler 17 gün ne yapacaklarını açıkladı - Sayfa 1

‘TATSIZ’ İŞLERİ HALLEDERİM

Tarihçi, Prof. Dr. İlber Ortaylı: “İstanbul’dayım. Tam kapanma kuralları neyse riayet edeceğiz. Benim için biraz iyi oldu aslında. Bir kitap hazırlığı içerisindeydim, ihmal etmiştim. Onun çalışmalarını tamamlarım. Tashihlerim vardı yapılacak, zor ve tatsız bir iş. ‘Tatsız bir günde yapar, kafa dağıtırım’ diye ötelemiştim. Tam yerini buldu işte... Onları yaparım. Otur, otur... Başka ne yapacaksın ki?”

113
Ünlü isimler 17 gün ne yapacaklarını açıkladı - Sayfa 2

KAZAKLARI KALDIRACAĞIM

Sanatçı, Hülya Koçyiğit: “İstanbul’dayım. Yazlık kıyafetleri çıkarıp, kışlıkları kaldırmak gibi ev işleri ile ilgileneceğim. Oscar’a aday olan ve ödül alan filmlerden izleyemediklerimi bitirmeyi planlıyorum. Hareketsiz kalmamak için evde yürüyüşü ihmal etmeyip, rehavete kapılmadan beslenmeme özen göstereceğim. ‘Ne okusam?’ diye düşünenlere son zamanlarda okuduğum kitaplardan İskender Pala ‘Kervan’, Kürşat Başar ‘Dışarıda Kötülük Vardı’, Ahmet Mümtaz Taylan ‘Ara Toplam’ tavsiye ederim.”


213
Ünlü isimler 17 gün ne yapacaklarını açıkladı - Sayfa 3

DURMAK YOK

Enfeksiyon Hastalıkları uzmanı, Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: “Önemli bir süreçten geçiyoruz. İngiltere mutantı neredeyse orijinal virüsün yerini aldı. Hekimler olarak bize durmak yok, kritik günler atlatılana, tünelden çıkana kadar çalışmaya devam! Hastalarımızın yanında görevimizin başındayız.”


313
Ünlü isimler 17 gün ne yapacaklarını açıkladı - Sayfa 4

YOGA VE MEDİTASYON

Manken, Demet Şener: “Sabah yine çocukların online okulları, kahvaltıları, koşturmacaları... Sonra bir saat spor ya da yoga, meditasyon yapıyorum. Güzel niyetler etmek, olumlu düşünmek böyle zamanlarda çok faydalı oluyor. Bu kadar vakit varken kendi markamın kış sezonu çalışmalarına başlarım. Bu dönemde evde bir yardımcım yok, yemek yapmak da enteresan bir terapi oluyor.”

413