Gündem
19 Haz 2020 20:08 Son Güncelleme: 19 Haz 2020 20:13

Ünlü iş adamının serbest bırakılması için Erdoğan'a sahte mektup göndermişler

FETÖ'den tutuklu Mübariz Gurbanoğlu'nun serbest bırakılması için Mübarizler Limited tarafından gönderilen bir sahte mektupta sadece devlet belgelerinde kullanılan Azerbaycan tuğrası, Haydar Aliyev ile şehit ve gazilerin isimleri kullanıldı.

FETÖ'den tutuklanan ve hakkında hazırlanan iddianamede 15 Temmuz darbe kalkışması sonrasında bile FETÖ'ye destek verdiği belirtilen Palmali Grubu'nun sahibi Mübariz Mansimov Gurbanoğlu'nun serbest bırakılması için gazilerin adını kullanarak sahtecilik yapılan bir mektup gönderildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderilen mektupta, sadece devlet belgelerinde kullanılan Azerbaycan tuğrası, Azerbaycan'ın milli lideri Haydar Aliyev, Azerbaycan şehit milli kahramanı Mübariz İbrahimov, Karabağ gazileri ve Azerbaycan şehit ailelerinin adı kullanıldı.

Mübariz Mansimov Gurbanoğlu'nun 900 milyon dolarlık borç yüzünden iflas eden Palmali tarafından yayınlanan mektubu gazilerin adını kullanarak sahtecilik yapan Mübarizler Limited şirketi gönderdi.

17 Mart'ta FETÖ üyeliğinden tutuklanarak cezaevine gönderilen Mübariz Gurbanoğlu'nun ismi halen Ermenistan işgali altında bulunan Dağlık Karabağ'a gidip tek başına savaşarak şehit olan Mübariz İbrahimov'un ismiyle de yan yana getirildi.

Hakkında hazırlanan iddianamede, silahlı terör örgütü üyesi olmak suçlamasıyla 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istenen Mübariz Gurbanoğlu'nun, terör örgütü lideri Fethullah Gülen'in eşyalarını şirketinin girişinde sergilediği, ABD'de ziyaret ettiği Gülen için uçağını hazır ettiği de yer almıştı.

Karabağ şehidi Mübariz İbrahimov ile adı yan yana getirilen Mübariz Gurbanoğlu'nun Ermeni ortağı Levon Termenzhyan da ABD hazinesini 1 milyar dolar dolandırmak iddiasıyla yargılandığı davada suçlu bulunmuştu.  Termenzhyan ile ortaklığını inkar eden Gurbanoğlu'nu ise "Mubariz Mansimov bizim partnerimizdi. Mansimov ile 2016 yılında babamın talimatıyla Kaliforniya merkezli Palmali USA LLC isimli şirket kurduk. Mubariz'in söyledikleri doğru değildir." diyerek Levon Termendzhyan'ın oğlu George Termendzhyan bizzat yalanlamıştı.

Çeşitli ülkelerdeki bankalar, Gurbanoğlu'nun Palmali'sine verdikleri 900 milyon dolarlık borcun peşine düşmüş, grubun gemilerine el konmuş, Rusya mahkemesi şirketin iflasını onaylayınca, Rus bir banka da kredisi ödenmeyen gemileri geri almıştı. Rus bankasının İngiltere Yüksek Mahkemesi'nden talebi sonrasında Mansimov'un tüm dünyadaki mal varlıkları ve banka hesaplarının dondurulması yönünde ihtiyati tedbir kararı verilmiş, böyle Gurbanoğlu'nun şirketi Palmali, 900 milyon dolarlık borçla iflas etmişti. 

Kaynak: haberglobal